stoka je napisao/la: 14 lip 2017, 18:40
nažalost, njemačka u WWI je vjerojatno nemoguća za state of siege igre...u navedenim igrama braniš beč i istanbul...njemačka je mislim čak i prilikom predaje držala neka okupirana područja...ne znam postoji li koji drugi solo koji se bavi WWI u njemačkoj...
churchilla proučavam i poslušat ću savjet i zadržati ga...mislim, i da sam ga mijenjao, nabavio bi ga kad tad opet...sličnosti nekih baš i ne vidim...dobro, pomicanje frontova...al u churchillu mi to izgleda kao dodatak dosta složenom diplomatskom nadmetanju, dok je ovdje riječ o dice festu i golom preživljavanju...kad talijani pređu soču, znaš da je gotovo, haha...
nabavio sam bio i napredni state of siege, empires in america 2ed, ali mi se nije dopao...
također, ako nisi nabasao (iako vjerojatno jesi), preporučam zulus on the ramparts...
Je vidio sam zulus maloprije jer nisam znao za to - ali to je "samo" taktička igra, međutim uklapa se u ove state of siege teme
Što se tiče sličnosti sa Churchillom to sam mislio upravo na sistem frontova - i donekle karte (evente) odn. konferencije u Churchillu. Međutim kao što si rekao to je samo jedan dio jer je Churchillov gameplay dvostruki (diplomatski i resolve odn. frontovski).
U bitii WW 1 je sa geostrateškog aspekta za sve Centralne sile bio upravo state of siege (vidljivo i po tzv. gladnoj blokadi), što je i uostalom i imenjak gorespomenute igre često isticao

Tako da se i za Njemačku to može sve primjeniti iako je za njih na svim frontovima situacija bila sasvim povoljna. Tako je za njih jedina prava prijetnja zapadni front (budući da je na istoku sve bilo riješeno, ali uz pravu "what if" priču to bi se dalo ispraviti.
Svakako ovaj koncept "frontova" nije ništa novo i njega sam preuzeo još prije 3-4 godine za svoj projekt grand strategy WW1 boardgamea ( počeo sam je za 100 godišnjicu WW1 - 2014. ali nažalost kako mi ide neću je uspjet završiti za 100 godišnjicu - 2018

)
Vidiš Emires in America sam davno vidio i činio mi se prilično dobar . međutim u iščekivanju
https://www.boardgamegeek.com/boardgame ... l-struggle nisam pristupio izradi (koju svakako ne bi stigao završiti iako se izdavanje IS nešto odužilo