Preporuka igre

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
kockica
Reactions:
Ima zahvala: 2069 puta
 pohvaljen: 1353 puta
Kontakt:

Re: Preporuka igre

Post Postao/la kockica »

Heh, svatko će ti preporučiti svog favorita. Možda ne bi bilo zgorega ako ste u ZG, da posjetite igraonicu ili dođete na Dan društvenih igara.

Isto tako mogao bi opisati kakve ti afinitete ima cura.

Recimo moja žena voli SF, pa sam nam kupio Race for the Galaxy.
Voli azijsku egzotiku, pa će joj se od coopa više svidjeti Ghost Stories od Pandemica, a planiramo na DDI isprobati Takenoko i Tokaido.
Kad je bila na faksu, zbog nekih studenata Latinoamerikanaca je učila španjolski i voli muziku latinoameričkih indijanaca, pa sam nabavio Tzolkin.
Uživa u vinima, pa sam nabavio Viticulture.
Obožavala je svojedobno računalnu igru Civilization, pa razmišljam o nabavi iste kao društvene igre (ili Clash of Cultures).
S obzirom da planinarimo, razmišljao sam čak i za K2, ali je otpalo, zasad, jer su se nametnule neke druge igre.
Na ljeto/jesen bi trebao stići Scythe oko kojeg sam se dvoumio, ali nadam se da će biti prihvaćen jer joj se sviđa steampunk.
Itd. itd.

Inače za Carcassonne, ženi i meni omiljena igra, se slažem da može biti veliko klanje udvoje, pitomim krajolicima usprkos ;)
Ovi su korisnici zahvalili autoru kockica za post (ukupno 4):
stokaShichsadistikoValsim
smurfORnot
Reactions:
Ima zahvala: 437 puta
 pohvaljen: 796 puta

Post Postao/la smurfORnot »

Gripa me pokosila pa nisam baš bio aktivan :facepalm

Bacio sam joj ovaj link da si isto pogleda : http://www.dicetower.com/game-video/dic ... oard-games

Od ovih preporucenih igara, Black Fleet joj djeluje simpa, ja sam joj reda radi pokazao Eldtrich Horror recenziju, i jako joj se svidjela, tak da mislim da cemo si njega definitivno nabavit, valjda nece bit prekompliciran kcerci od 11 godina. Carcassonne joj je onak, ok, možda joj djeluje malko jednostavan. Iako to nije nužno loše za igrat s klincima.
Pandemic što imamo joj je onak, vrh vrhova :D
Kolko sam skuzio, sviđa joj se kak gejm vizualno lijepo izgleda, to je velki plus. Npr na Eldtrich horroru joj se jako sviđa tabla kak izgleda.
Gordan
Reactions:
Ima zahvala: 356 puta
 pohvaljen: 713 puta
Kontakt:

Post Postao/la Gordan »

Nabavi joj Spartakusa :)
I reče Jahve Drakuli: "Nećeš, razbojniče!" (©WinkDickerson)
slika
manijakk
Reactions:
Ima zahvala: 8 puta
 pohvaljen: 48 puta
Kontakt:

Post Postao/la manijakk »

Zanima me jeli tko igrao "" A touch of evil"; ako da kakvi su dojmovi?
Deni
Reactions:
Ima zahvala: 691 put
 pohvaljen: 1092 puta
Kontakt:

Post Postao/la Deni »

Je li tko igrao Kingsburg?
Malo sam skeptican zbog mehanike s kockicama, al inace super zanimljivo mi djeluje.

moze kratki osvrt na gameplay, interakciju i utjecaj srece na ishod partije? :)

Mislim se uzeti to ili legendary marvel -.-'
slika
Killa
Reactions:
Ima zahvala: 703 puta
 pohvaljen: 321 put

Post Postao/la Killa »

Deni je napisao/la:Je li tko igrao Kingsburg?
Malo sam skeptican zbog mehanike s kockicama, al inace super zanimljivo mi djeluje.

moze kratki osvrt na gameplay, interakciju i utjecaj srece na ishod partije? :)

Mislim se uzeti to ili legendary marvel -.-'
Ma koji marvel, Kingsburg sa expanzijom uzmi.
dlakar
Reactions:
Ima zahvala: 677 puta
 pohvaljen: 664 puta
Kontakt:

Post Postao/la dlakar »

Ja sam si kupio Kingsburg i nisam nešto previše oduševljen s njime. Bazna igra mi je dosadila nakon 5 odigranih partija. U nadi da će ekspanzija spasiti stvar, dao sam si truda pa sam si ju napravio na Hrvatskom(našo na ruskim stranicama, pa sa ruskog na engleski...pa sa engleskog na hrvatski jezik)...ubijo se u photoshopu 5 dana....na kraju ok ispalo. Ak neko oce pdf, neka mi se javi. Uglavnom...zanimljivo je to sa kockicama. Možeš nešto iskombinirati i ako te ne ide, ali onaj koji dobiva jače kockice, biti će u prednosti. Što se interakcije tiče, ovisi s kim igraš...može se tu i tamo zablokirati , ali nije to po meni neka pretjerana taktička igra. Više za početnike (u koje se i ja ubrajam) i razbibrigu. Nekako mi se to uvijek svodi na isto. Ja sam nabavio Alien frontiers i to mi je puno bolje od Kingsburga. Slična mehanika ali puno bolja igra. Jedini problem je ako ju igraš s nekim ko puno analizira...pa se zna odužit. Marvel mi je zanimljiva igra i uvijek ju rado igram...samo ubija postavljanje i spremanje igre.
For a while, I thought of myself as an atheist until I realized it was a belief, too.
Antomon
Reactions:
Ima zahvala: 1239 puta
 pohvaljen: 933 puta
Kontakt:

Post Postao/la Antomon »

U kategoriji "dice placement" igara mene je najviše oduševio Voyages of Marco Polo, najviše zato što su uveli mehaniku ako ti je mjesto zauzeto, svejedno ga možeš iskoristiti, samo plaćaš više.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Antomon za post:
Killa
Darkseid
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0

Post Postao/la Darkseid »

Antomon je napisao/la:U kategoriji "dice placement" igara mene je najviše oduševio Voyages of Marco Polo, najviše zato što su uveli mehaniku ako ti je mjesto zauzeto, svejedno ga možeš iskoristiti, samo plaćaš više.
Ako imaš analsysis paralaysis igrača pod milim bogom nemoj ovo uzet, najveća mana igre mi je što kratko traje, neki likovi i njihove moći mi doslovno brokeaju igru
Shich
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1157 puta
 pohvaljen: 1607 puta
Kontakt:

Post Postao/la Shich »

Voyages of Marco Polo je svejedno najpopularnija igra s tom mehanikom. :)

Btw na jesen izlazi druga edicija Kingsburga sa nekim novim elementima.
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”