Twilight Struggle
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 84 puta
- pohvaljen: 49 puta
Re: Twilight Struggle
Inače za one koje ne znaju, prošlu srijedu je izašla digitalna verzija TS-a, mislim da dođe oko 15$ na steamu.
- Arty
- Reactions:
- Ima zahvala: 178 puta
- pohvaljen: 95 puta
- Kontakt:
Na popustu je 10$ do kraja mjeseca, već kupljeno
nisam imao vremena probati ali budem 
Sent from my OnePlus One using Tapatalk

Sent from my OnePlus One using Tapatalk
So many games, so little time
- Valsim
- Reactions:
- Ima zahvala: 2403 puta
- pohvaljen: 2606 puta
- Kontakt:
Opa sad sam tek vidio ovu izvrsnu vijestmiljenko je napisao/la:Digitalna implementacija TS-a je napokon izašla na Steam-u
http://store.steampowered.com/app/406290/
Može se nabaviti s popustom do 20.4.
Implementacija je odlična!! AI nije još uvijek nešto, ali PlayDeck "skuplja" odigrane igre kako bi "naučio" igrati AI, tako da će AI s vremenom biti sve bolji i bolji... Što mogu i potvrditi, jer sam bio beta tester i ne želite znati kako je AI bio grozan u počecima
...
Nadam se da se vidimo!

Šteta što AI još nije na razini. Nadam se da će i to s vremenom doći na svoje jer bi mi ovo čini se zaista moglo zatrebati. Krenuli smo Slavica i ja sad malo žešće na igru nakon zaredanih 50 partija Through The Agesa. Pobijedila me u svih 5 dosadašnjih partija koliko smo odigrali, od toga me tri puta pobijedila već na početku ili sredini Mid Wara

Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
- stoka
- Reactions:
- Ima zahvala: 731 put
- pohvaljen: 545 puta
- Kontakt:
eh, još su davno vatanen i epic (ako sam dobro zapamtio) se žalili da su nemoćni protiv žena u ovoj igri, u međuvremenu i ja, a sad si i ti dobio svoje...
moj savjet:budi nepredvidljiv, razmišljao sam o tome, i žene su na psihološkoj bazi mnogo inteligentnije od nas i kuže naše face i poteze koje ponavljamo...zato polako, nepredvidljivo, nemoj kad imaš scoring azije pogledom odmah zbrajat ko ima koliko zemalja pa radit udar na tajland.
primijetio sam čak da je mene moja jednom počela hvatat za nogu i ljubit, a zapravo je gledala koje karte imam...
i, naravno, TS je najviše u broju partija koje si odigrao, treniraj skrivečki u prostoru.
moj savjet:budi nepredvidljiv, razmišljao sam o tome, i žene su na psihološkoj bazi mnogo inteligentnije od nas i kuže naše face i poteze koje ponavljamo...zato polako, nepredvidljivo, nemoj kad imaš scoring azije pogledom odmah zbrajat ko ima koliko zemalja pa radit udar na tajland.

primijetio sam čak da je mene moja jednom počela hvatat za nogu i ljubit, a zapravo je gledala koje karte imam...

i, naravno, TS je najviše u broju partija koje si odigrao, treniraj skrivečki u prostoru.

Zadnja izmjena: stoka, dana/u 19 tra 2016, 23:46, ukupno mijenjano 1 put.
- Igor
- Reactions:
- Ima zahvala: 196 puta
- pohvaljen: 402 puta
- Kontakt:
Zato kod igranja treba imati poker face....
17.47 C. KAMIKAZES ATTACK ALONE....
- Valsim
- Reactions:
- Ima zahvala: 2403 puta
- pohvaljen: 2606 puta
- Kontakt:
Heh vidiš vidiš ima nas znači. Možemo već osnovati svoj muški klubstoka je napisao/la:eh, još su davno vatanen i epic (ako sam dobro zapamtio) se žalili da su nemoćni protiv žena u ovoj igri, u međuvremenu i ja, a sad si i ti dobio svoje...
moj savjet:budi nepredvidljiv, razmišljao sam o tome, i žene su na psihološkoj bazi mnogo inteligentnije od nas i kuže naše face i poteze koje ponavljamo...zato polako, nepredvidljivo, nemoj kad imaš scoring azije pogledom odmah zbrajat ko ima koliko zemalja pa radit udar na tajland.![]()
primijetio sam čak da je mene moja jednom počela hvatat za nogu i ljubit, a zapravo je gledala koje karte imam...![]()

Bogme istinu sve kažeš. Pročita me samo tako kad god neku scoring kartu imam i uvijek pogodi točno koju, mada pokušavam blefirat i navest ju na krivi trag šireći utjecaj na zemlje na sasvim drugom kontinentu. Najbolje mi je kad još krene otvoreno komentirati svoja razmišljanja, a ja se preznojavam da me ne prokuži. I uvijek nekako dođe do pravog traga.
Sljedeću partiju ću igrati skroz na random, čisto da vidim kako će ispast i da ju usput izludim od razmišljanja svojim ludim i totalno nepredvidljivim potezima

Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2069 puta
- pohvaljen: 1353 puta
- Kontakt:
Stoka, ti barem dobiješ pusu.
Valsime, znaš da ti i cura može ovo pročitati. Trebate otvoriti podforum koji ima pristup samo za muške članove gdje ćete/cemo razrađivati strategiju protiv dominantnijih bića, a pomalo i kukati.
Valsime, znaš da ti i cura može ovo pročitati. Trebate otvoriti podforum koji ima pristup samo za muške članove gdje ćete/cemo razrađivati strategiju protiv dominantnijih bića, a pomalo i kukati.
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1622 puta
- pohvaljen: 2452 puta
- Kontakt:
kockica je napisao/la:Stoka, ti barem dobiješ pusu.

Ne želim probleme s kojekakvim BABE, ŽABE i sl udrugama zbog diskriminacije. Hrpetine laprdatorskih udruga jedva čekaju da ovako nešto učinimo. Ipak smo mi zemlja laprdatorskog mentaliteta (zato nam kafići rade sve u 16)

Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- stoka
- Reactions:
- Ima zahvala: 731 put
- pohvaljen: 545 puta
- Kontakt:
da, jučer san bija u teretani, radija sam prsa i triceps...diga san na benchu sto kila, bija je i šime, staja je iza mene na benchu i pomaga mi...6 serija po 12 ponavljanja, onda san radija fly i na kraju razvlačenje bučicama tri serije po 10 ponavljanja u super seriji sa kosim potiskom...
bija san posli u kladionici, stavija san 2 na barcu, moraju dobit, ne mogu izgubit treći put zaredom...igra san i na zadra u gostima, košarku, zagrebu fale tri igrača, al ipak su dobili, to me bacilo za dvi iljade kuna...
gleda san posli rijeka dinamo, jebiga rijeki curi po livom boku otkad su leovca prodali u paok...
dobro, sad kad su cure prestale čitati, da ti dam pokoji savjet za TS:
-s rusima mislim da je najbolje razmjestiti 4 poljska, 4 njemačka i 1 juga, da možeš ići na italiju i grčku...
-s rusima je teško gospodariti europom, tako da moraš dominirat azijom, to je ključno...sa maršalovim planom se teško boriti, stavlja 7 u europu, sa jednim u turskoj, grčkoj, španjolskoj, kanadi (3/4), teško je preteći amere po broju zemalja...
-tuci odmah italiju prvi krug, kasnije nećeš imati priliku...mislim da ih više radi iran, al sa indija-pakistan eventom se tu još da ispraviti, a defcon će se teško vračati na 5...
- uvijek igraj za bodove, nikad za evente, osim ako baš isključivo u tom trenutku ti taj event nije bingo zgoditak...trudi se da u idućim miješanjima ima više tvojih karata nego njenih
-fiedela isto čekaj da uđe u novom mješanju, nije ti hitno na kubu u early war...kad si amer možda je dobro odmah ta dva boda iskoristiti na reliagment na kubu...
-destalinizacija je isto jaka, isto savjetujem čekanje, a kasnije prebacivanje na kontinente di nisi prisutan...
-kad si amer dekolonizaciju šalji u svemir, karta je zla...možda ima i gorih karata, al ova se nekako kod nas provlačila partijama kao zla karta, moj protivnik bi je čak znao staviti sa strane, kao, neće je više ni gledati, nije u igri...
- čuvaj se lone gunman i cia, ako je defcon na tri, ne okljevaj, rađe nek ti vidi karte...
- iskoristi prednost prvog udara kad si rus, za one military bodove, nek njeni udari budu besmisleni i čisto iz potrebe...
-zajebi afriku
- NE PLAČAJ! NE PLAČAJ! nikad nemoj plačati dvostruki vrijednost bodova, odnosno, dva boda po cijeni jednoga (kad protivnik kontrolira). ako to radiš, budi siguran da ćeš preuzeti kontrolu...
-pazi na kinesku kartu, ako ti nije prijeko potrebna, nemoj je koristit...zanimljiva stvar, ako je recimo u tajlandu 4-2 za nju, ako daš svih 5 bodova, možeš odmah direktno preuzeti kontrolu, bez kockanja sa državnim udarom...
-zajebi svemir...šalji kad ti nešto smeta, sama utrka nije toliko bitna...naravno, kad vidiš da ste na istoj poziciji, a prvi koji dođe do iduće kutije dobije više bodova od drugog, probaj biti taj prvi, al iz mojeg iskustva, ko vodi u svemiru, često gubi na zemlji...
- pazi na blokadu kad si amer...kao rus bilo bi krasno da je koristiš sa lone gunman, da vidiš koje karte ima, al to je teško...
-rumunje naravno čekaj da dobiješ kartu romanian abdication
-korean war čekaj da napuni koreju, da preuzmeš više u slučaju uspjeha...ako ne puni, probaj uzet j. koreju sa kineskim bodovima ako imaš priliku
-uvijek gledaj prvo VP...meni prijatelj prvih 10 partija se uvik misli "jebeš VP"...haha...naravno, uvijek je gubio...ako biraš između 4 OP i 2-3 VP, uvik biraj VP...dobro, ti si stari gamer, sumnjam da ćeš napravit takvu grešku...
-petogodišnji plan uvik za bodove
-duck and cover u svemir
- budi pokvaren, kad si rus, ne igrajte sa dodatnim kartama, kad si amer igrajte, bar dok je ne dobiješ
-pametno igraj karte di tražiš po špilu i smiješ uzeti koju god želiš, pogotovo star wars
- reformer i glasnost su stvarno jaki, potrudi se da ih iskoristiš
- kradi joj kinesku kartu kad god možeš, to djeluje poražavajuće na protivnički mentalitet
- uvijek imaj bar jednu državu u svakom kontinentu, nemoj da ti se desi da ni presence nemaš, pogotvo bitno u početku
- pazi na zamku kolumbije, pogotovo ako si amer, nemoj da rus bezveze dođe u j. ameriku
- kao amer zajebi angolu, probaj sačuvat j. afriku
- kad igraš evente tipa dekolonizacija uvijek ulazi u njene države di kontrolira i di bi inače plaća duplu cijenu, al potrudi se da kasnije to i kapitaliziraš, nemoj da ona to olako vrati idući krug dva...
-quagmire i bear trap je najčešće najbolje za bodove, ne daj joj priliku da se olako riješi tvojih karata
-kad si rus igraj nato event, briga te, 4 boda su 4 boda, ne šalji ga u svemir
-flower power je bezveze event
-probaj sa rusima biti jak u srednjoj am., samo meksiko i kuba same po sebi već donose 4 VP kod scoranja
- pametno sa brush war, drugu priliku nećeš dobit
eto, valjda ćeš je dobiti. neki se možda neće složiti sa savjetima, većinu si vjerojatno već i sam shvatio, već si pet puta igrao, al nek se nađe...nisam ni ja igrao mjesecima, pa sam možda malo zahrđao, al mislim da će opet brzo na stol, baš sam razmišlja nekidan da sam se zaželia.
bija san posli u kladionici, stavija san 2 na barcu, moraju dobit, ne mogu izgubit treći put zaredom...igra san i na zadra u gostima, košarku, zagrebu fale tri igrača, al ipak su dobili, to me bacilo za dvi iljade kuna...
gleda san posli rijeka dinamo, jebiga rijeki curi po livom boku otkad su leovca prodali u paok...

dobro, sad kad su cure prestale čitati, da ti dam pokoji savjet za TS:
-s rusima mislim da je najbolje razmjestiti 4 poljska, 4 njemačka i 1 juga, da možeš ići na italiju i grčku...
-s rusima je teško gospodariti europom, tako da moraš dominirat azijom, to je ključno...sa maršalovim planom se teško boriti, stavlja 7 u europu, sa jednim u turskoj, grčkoj, španjolskoj, kanadi (3/4), teško je preteći amere po broju zemalja...
-tuci odmah italiju prvi krug, kasnije nećeš imati priliku...mislim da ih više radi iran, al sa indija-pakistan eventom se tu još da ispraviti, a defcon će se teško vračati na 5...
- uvijek igraj za bodove, nikad za evente, osim ako baš isključivo u tom trenutku ti taj event nije bingo zgoditak...trudi se da u idućim miješanjima ima više tvojih karata nego njenih
-fiedela isto čekaj da uđe u novom mješanju, nije ti hitno na kubu u early war...kad si amer možda je dobro odmah ta dva boda iskoristiti na reliagment na kubu...
-destalinizacija je isto jaka, isto savjetujem čekanje, a kasnije prebacivanje na kontinente di nisi prisutan...
-kad si amer dekolonizaciju šalji u svemir, karta je zla...možda ima i gorih karata, al ova se nekako kod nas provlačila partijama kao zla karta, moj protivnik bi je čak znao staviti sa strane, kao, neće je više ni gledati, nije u igri...
- čuvaj se lone gunman i cia, ako je defcon na tri, ne okljevaj, rađe nek ti vidi karte...
- iskoristi prednost prvog udara kad si rus, za one military bodove, nek njeni udari budu besmisleni i čisto iz potrebe...
-zajebi afriku
- NE PLAČAJ! NE PLAČAJ! nikad nemoj plačati dvostruki vrijednost bodova, odnosno, dva boda po cijeni jednoga (kad protivnik kontrolira). ako to radiš, budi siguran da ćeš preuzeti kontrolu...
-pazi na kinesku kartu, ako ti nije prijeko potrebna, nemoj je koristit...zanimljiva stvar, ako je recimo u tajlandu 4-2 za nju, ako daš svih 5 bodova, možeš odmah direktno preuzeti kontrolu, bez kockanja sa državnim udarom...
-zajebi svemir...šalji kad ti nešto smeta, sama utrka nije toliko bitna...naravno, kad vidiš da ste na istoj poziciji, a prvi koji dođe do iduće kutije dobije više bodova od drugog, probaj biti taj prvi, al iz mojeg iskustva, ko vodi u svemiru, često gubi na zemlji...
- pazi na blokadu kad si amer...kao rus bilo bi krasno da je koristiš sa lone gunman, da vidiš koje karte ima, al to je teško...
-rumunje naravno čekaj da dobiješ kartu romanian abdication
-korean war čekaj da napuni koreju, da preuzmeš više u slučaju uspjeha...ako ne puni, probaj uzet j. koreju sa kineskim bodovima ako imaš priliku
-uvijek gledaj prvo VP...meni prijatelj prvih 10 partija se uvik misli "jebeš VP"...haha...naravno, uvijek je gubio...ako biraš između 4 OP i 2-3 VP, uvik biraj VP...dobro, ti si stari gamer, sumnjam da ćeš napravit takvu grešku...
-petogodišnji plan uvik za bodove
-duck and cover u svemir
- budi pokvaren, kad si rus, ne igrajte sa dodatnim kartama, kad si amer igrajte, bar dok je ne dobiješ

-pametno igraj karte di tražiš po špilu i smiješ uzeti koju god želiš, pogotovo star wars
- reformer i glasnost su stvarno jaki, potrudi se da ih iskoristiš
- kradi joj kinesku kartu kad god možeš, to djeluje poražavajuće na protivnički mentalitet
- uvijek imaj bar jednu državu u svakom kontinentu, nemoj da ti se desi da ni presence nemaš, pogotvo bitno u početku
- pazi na zamku kolumbije, pogotovo ako si amer, nemoj da rus bezveze dođe u j. ameriku
- kao amer zajebi angolu, probaj sačuvat j. afriku
- kad igraš evente tipa dekolonizacija uvijek ulazi u njene države di kontrolira i di bi inače plaća duplu cijenu, al potrudi se da kasnije to i kapitaliziraš, nemoj da ona to olako vrati idući krug dva...
-quagmire i bear trap je najčešće najbolje za bodove, ne daj joj priliku da se olako riješi tvojih karata
-kad si rus igraj nato event, briga te, 4 boda su 4 boda, ne šalji ga u svemir
-flower power je bezveze event
-probaj sa rusima biti jak u srednjoj am., samo meksiko i kuba same po sebi već donose 4 VP kod scoranja
- pametno sa brush war, drugu priliku nećeš dobit
eto, valjda ćeš je dobiti. neki se možda neće složiti sa savjetima, većinu si vjerojatno već i sam shvatio, već si pet puta igrao, al nek se nađe...nisam ni ja igrao mjesecima, pa sam možda malo zahrđao, al mislim da će opet brzo na stol, baš sam razmišlja nekidan da sam se zaželia.