Sto kupiti?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
miljenko
Ima zahvala: 990 puta
 pohvaljen: 336 puta
Kontakt:

Re: Sto kupiti?

Post Postao/la miljenko »

DarkDefender je napisao/la:Ma dobio sam bon od 500kn. Taman sam kupio par stvari koje su bile neko vrijeme na wishlisti pa sam ostao nespreman. Otvorit cu acc na bgg i procackat malu, a u medjuvremenu evo malo o onom sto volim:

Volim strateske euro igre, ali mi je malo problem sto to cesto nemam s kime igrati. Tako Puerto Rico uglavnom cami na polici. U zadnje vrijeme su mi zato najdraze igre u kojima mozes taktizirati, ali sreca je isto znacajan faktor (npr. Carcassonne, 7 Wonders, Settlers of Catan, Splendor...).

Vidio sam Rococo na akciji u Carti. Mislim malo to prouciti. Kako vam se to cini?

To je ono sto mi je najdraze, ali svakakve igre mi se svidjaju osim cooperativnih (Shadows over Camelot i Arkham Horror su mi vjerojatno jedne od najgorih igara sto sam igrao). Uglavnom zato sto su ili prelagane ili nemam osjecaj da doprinosim ishodu igre. I cesto se puno ceka na turn. Nisam originalno isao u detalje jer mi je ok uzeti npr. jednu malo jacu, stratesku igru i mozda neku polu opustenu party, koja traje do 30 min.
"Jedna jača strateška igra + opuštena party igra":

- Ja bi uzeo klasik (s razlogom) CAYLUS kao heavy euro i NO THANKS! kao opušteni super zabavni filler. Ako zaključiš da ti je CAYLUS previše heavy, zamjeni ga s sličnim, ali daleko laganijim LORDS OF THE WATERDEEP. Treća opcija za teži euro bi mi bio LEWIS & CLARK.
Umjesto NO THANKS! razmotrio bi i LOST CITIES CARD GAME kao light 2 player filler. Ili ako hoćeš malo više mesa na light igri, uzeo bi KRALJEVSTVA (Kingdoms u orginalu).

Osobni favorit od trenutne Cartine ponude mi je NATIONS, ali nisam siguran dali bi i tebi i tvojoj ekipi sjeo, jer duže traje, i nije jednostavan (pogotov jer veliš da Puerto Rico teško dolazi na stol)...
sadistiko
Ima zahvala: 3762 puta
 pohvaljen: 3862 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

Ja preporučam Rococo i ako ti nije bed krojiti odjeću za vlastelu svakako je preporučam. Već nakon prvog igranja nam se popela na 3. mjesto naše top liste igara. Malo je žešća, ali je stvarno sve logički riješeno i nakon prva dva kruga mislim da nema više pitanja što i kako. A bezbroj opcija mislim da ostavlja jako dobar replayability.
Što se tiče sitnarije, to ne želim preporučiti jer osobno ne volim takve igre.
Miljenko preporuča Cylus i ja ću ga svakako imati jednog dana, ali za sad ništa. Čini mi se presložen za ekipu s kojom bi ga najčešće igrao.
slika
miljenko
Ima zahvala: 990 puta
 pohvaljen: 336 puta
Kontakt:

Post Postao/la miljenko »

sadistiko je napisao/la:Miljenko preporuča Cylus i ja ću ga svakako imati jednog dana, ali za sad ništa. Čini mi se presložen za ekipu s kojom bi ga najčešće igrao.
Ma u pravu si... Možda nije najsretnija preporuka... Pogotovo u svijetlu
U zadnje vrijeme su mi zato najdraze igre u kojima mozes taktizirati, ali sreca je isto znacajan faktor (npr. Carcassonne, 7 Wonders, Settlers of Catan, Splendor...).
Shich
Redovni član udruge
Ima zahvala: 1162 puta
 pohvaljen: 1611 puta
Kontakt:

Post Postao/la Shich »

Moja euro preporuka je Lords of Xidit, kao jednostavna pick up and delivery igra sa jednostavnim pravilima i zanimljivim gameplayem (programiranje sa varijabilnim ciljevima).

Ameritrash bih zakrpao sa Cosmic Encounterom.
dsisdnfkj
Ima zahvala: 10 puta
 pohvaljen: 21 put

Post Postao/la dsisdnfkj »

Catan :ljubav :mrgreen:
Arty
Ima zahvala: 178 puta
 pohvaljen: 95 puta
Kontakt:

Post Postao/la Arty »

Vec je netko rekao ideju da se uzmu ekspanzije za postojece igre. Pošto mi je Catan stara ljubav onda recimo Seafarers i Cities and Knights :-)

Sent from my OnePlus One using Tapatalk
So many games, so little time
Marijan
Ima zahvala: 84 puta
 pohvaljen: 49 puta

Post Postao/la Marijan »

Možda bi bilo bolje da stvarno uzmeš nešto lakše ako je problem naći suigrače pa kasnije prebaciš na više heavy igre. U tu svrhu mislim da je Lords of Waterdeep koji je predložio miljenko umjesto Caylusa pun pogodak.
Nuuq
Ima zahvala: 689 puta
 pohvaljen: 895 puta
Kontakt:

Post Postao/la Nuuq »

Ovako, jer sam i ja igrama morao orivlaciti ljude, igre koje su neki euro ali ne preko mid, a ko je su prosle super su:
Fresco, na nju su svi odlijepili. Možda još uvijek, većini, nakdraza. Ovo je ozbiljna igra, da se razumijemo.
Stone age, instant hit.
Five tribes, izgleda da je komplikovana ali ustvari nije. Mene iznenadilo kada su svi s kojima sam igrao tražili, odmah, opet.
Lords of waterdeep, vec predlozen.
Alhambra, jako simple, ali ne bez pameti.
I na kraju, naravno, Pandemic. Oko nje smo se skupili super, mada je meni, realno, bezveze.
Ako treba detalja o bilo kojoj, reci.

Live long and prosper.
slika
kockica
Ima zahvala: 2069 puta
 pohvaljen: 1353 puta
Kontakt:

Post Postao/la kockica »

Ne znam kako ti, ali evo čime se ja povodim kada kupujem neke igre, recimo prvo su mi ove dvije stvari najvažnije:

1. za koliko igrača je namijenjeno (osobno mi je bitno da igra prije svega dobro podržava 2 igrača, ali poželjno da se može proširiti do 4-5)

2. vrijeme trajanja partije (optimalno trajanje do 2 sata, ono najviše 3)

Nakon toga si odredim vrstu igre. Nikad ne želim imati dvije slične igre - želim što različitije tematike i mehanizme - tako da pokušavam naći najbolje predstavnike pojedinog žanra (najčešće se naravno vodim bgg rejtingom ili forumskim preporukama premda to može biti dosta subjektivno, primjerice na bgg vidim da ima nekih bisera koji nisu u top 100 itd.).

Što se tiče težine igre, s obzirom da više nisam toliki početnik, idem sve više na srednje teške igre.

A tek onda gledam budžet :mrgreen: S obzirom da se strogo pokušavam držati ovih pravila, nije mi problem rjeđe kupovati, ali davati više novaca za pojedinu igru (nekako mi je psihološka granica 300 kn, premda sam spreman za neke izdvojiti do/preko 400 kn) No u ovom slučaju to tebi nije toliki faktor s obzirom da imaš bon.

Možda ne bi bilo loše da sam pojasniš ove kriterije, pa bi ti forumaši mogli dati preciznije preporuke. :geek:
Ovi su korisnici zahvalili autoru kockica za post:
sadistiko
Stips
Ima zahvala: 620 puta
 pohvaljen: 582 puta

Post Postao/la Stips »

Do kad moraš iskoristiti bon?
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”