"Jedna jača strateška igra + opuštena party igra":DarkDefender je napisao/la:Ma dobio sam bon od 500kn. Taman sam kupio par stvari koje su bile neko vrijeme na wishlisti pa sam ostao nespreman. Otvorit cu acc na bgg i procackat malu, a u medjuvremenu evo malo o onom sto volim:
Volim strateske euro igre, ali mi je malo problem sto to cesto nemam s kime igrati. Tako Puerto Rico uglavnom cami na polici. U zadnje vrijeme su mi zato najdraze igre u kojima mozes taktizirati, ali sreca je isto znacajan faktor (npr. Carcassonne, 7 Wonders, Settlers of Catan, Splendor...).
Vidio sam Rococo na akciji u Carti. Mislim malo to prouciti. Kako vam se to cini?
To je ono sto mi je najdraze, ali svakakve igre mi se svidjaju osim cooperativnih (Shadows over Camelot i Arkham Horror su mi vjerojatno jedne od najgorih igara sto sam igrao). Uglavnom zato sto su ili prelagane ili nemam osjecaj da doprinosim ishodu igre. I cesto se puno ceka na turn. Nisam originalno isao u detalje jer mi je ok uzeti npr. jednu malo jacu, stratesku igru i mozda neku polu opustenu party, koja traje do 30 min.
- Ja bi uzeo klasik (s razlogom) CAYLUS kao heavy euro i NO THANKS! kao opušteni super zabavni filler. Ako zaključiš da ti je CAYLUS previše heavy, zamjeni ga s sličnim, ali daleko laganijim LORDS OF THE WATERDEEP. Treća opcija za teži euro bi mi bio LEWIS & CLARK.
Umjesto NO THANKS! razmotrio bi i LOST CITIES CARD GAME kao light 2 player filler. Ili ako hoćeš malo više mesa na light igri, uzeo bi KRALJEVSTVA (Kingdoms u orginalu).
Osobni favorit od trenutne Cartine ponude mi je NATIONS, ali nisam siguran dali bi i tebi i tvojoj ekipi sjeo, jer duže traje, i nije jednostavan (pogotov jer veliš da Puerto Rico teško dolazi na stol)...