Pandemic: Legacy - bez spoilera molim

Pitanja vezana uz društvene igre
Odgovori
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Re: Pandemic: Legacy - bez spoilera molim

Post Postao/la sadistiko »

ljudi stvarno nemaju pametnija posla...
slika
Marijan
Reactions:
Ima zahvala: 84 puta
 pohvaljen: 49 puta

Post Postao/la Marijan »

Nisam previše iznenađen.
Valsim
Reactions:
Ima zahvala: 2404 puta
 pohvaljen: 2606 puta
Kontakt:

Post Postao/la Valsim »

sadistiko je napisao/la:ljudi stvarno nemaju pametnija posla...
Naravno da im je dosadno. Pa nemaju oni nakon izbora ovakvu sapunicu da ih zabavlja vezanu oko toga tko će sastaviti vladu, punu nevjerojatnih obrata i plot twistova kakvih bi se posramio i Game of Thrones. Eto ti tvoje inspiracije Martine :P . Jedva čekam sutrašnju epizodu da doznam tko je sad koga napustio, tko je koga preoteo i tko je izdao koga i što slika .
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
stoka
Reactions:
Ima zahvala: 731 put
 pohvaljen: 545 puta
Kontakt:

Post Postao/la stoka »

ja ne znam jesam ja glup ili šta, ali meni tu ništa nije jasno...tu se spominju nekakva deranja karata, ljepljenje naljepnica koje ne možeš skinuti i slične stvari...na igri od 500 kuna???i onda još u par tjedana dođe na drugo misto BGG?mislim, dopuštam mogućnost da sam totalno u krivu, ali meni je to stvarno čudno...ono, uzea sam u philiberta pandemic za nekih biće 250 kuna s dostavom, odigra ga biće 30-40 puta, i dalje je u dobrom stanju i da ga sad stavim na oglase za 150 kuna proda bi se vjerojatno u tjedan dana...šta je 3,4 kune po partiji...a kome ćeš prodat igru sa razlomljenim kartama...i to više nego dva puta skuplju...kužim ja, 24 puta po sat vremena vjerojatno stvarno dobre igre ima svoje čari, ali budu li se igre ubuduće bazirale na tim konceptima koji onemogućuju novo igranje i daljnju prodaju ovaj hobi će postati puno skuplji nego što je...ne znam, možda sam je nešto krivo shvatio, ako je neko probao igru valjda zna više...
Antomon
Reactions:
Ima zahvala: 1240 puta
 pohvaljen: 933 puta
Kontakt:

Post Postao/la Antomon »

Ovo je nije klasična društevena igra, ovo je više zamišljeno kao igraće iskustvo, u tome leži poanta. Cilj je skupiti ekipu od 4 (iako se može igrati u dvoje/troje) i razumnom vremenskom roku odigrati igru do kraja i imati iskustvo koje više ne možeš ponoviti sa tom igrom, jer kada je jednom odigraš do kraja, to je to, znaš sve zaplete, rasplete itd.

Možeš to gledati kao na seriju ili film koji su sebi imaju "mindblowing" detalje npr. Sixth Sense, Book of Eli itd. Naravno, ti tu seriju/film možeš ponovo pogledati, ali to više nije to.

Da li se to iskustvo isplati 500 kn ? Ovisi koliko si ušao u svijetu boardgameova i koliko još igri misliš kupovati. Ja imam još puno igara koje bi prije kupio nego Pandemic L., ali vjerujem da će jedan dan doći i on na red zajedno sa T.I.M.E. Stories.
stoka
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la stoka »

koliko sam ja skužio osim što se skuže sve spletke, igra je doslovce materijalno neigriva nakon jednog igranja...sad, ne znam, ko ima igru, jel se može učinit neka šema da se igra barem koliko toliko održi čitavom nakon partije?kupujem i mislim kupovati, ali kad kupim, volim znati da igru koja mi dosadi, a koja je došla 500 kuna mogu prodat za 250, dodat još 200 kuna i kupiti nešto novo, ovako taj pandemic ne mogu ni pokloniti nekome, ako je igra potrošena, šta je veliki minus, bez obzira koliko partija bila dobra. ok, možda princip je revolucionaran, ali mislim da su ljudi bezveze poletili i da će se početi vrlo brzo trijezniti, ja osobno takvo što nikako neću podržati a kamoli kupiti.
Shich
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1157 puta
 pohvaljen: 1607 puta
Kontakt:

Post Postao/la Shich »

stoka je napisao/la:koliko sam ja skužio osim što se skuže sve spletke, igra je doslovce materijalno neigriva nakon jednog igranja...sad, ne znam, ko ima igru, jel se može učinit neka šema da se igra barem koliko toliko održi čitavom nakon partije?kupujem i mislim kupovati, ali kad kupim, volim znati da igru koja mi dosadi, a koja je došla 500 kuna mogu prodat za 250, dodat još 200 kuna i kupiti nešto novo, ovako taj pandemic ne mogu ni pokloniti nekome, ako je igra potrošena, šta je veliki minus, bez obzira koliko partija bila dobra. ok, možda princip je revolucionaran, ali mislim da su ljudi bezveze poletili i da će se početi vrlo brzo trijezniti, ja osobno takvo što nikako neću podržati a kamoli kupiti.
https://boardgamegeek.com/filepage/1258 ... -reset-kit
Antomon
Reactions:
Ima zahvala: 1240 puta
 pohvaljen: 933 puta
Kontakt:

Post Postao/la Antomon »

Ja sam, a vjerujem i ekipa ovdje, u životu imao jako ljepih iskustava kamo ništa materijalno nije ostalo nakon njih npr. putovanja, ljetovanja itd. ostala su "samo" sjećanja. Legacy sustav to omogućava, ljepu uspomenu a ne igru koju ćeš preprodat. Kao što sam već rekao, imam drugih igara koje me više zanimaju pa će Pandemic L. počekati. Ali kada ga nabavim, sa guštom ću ga pošarati, poderati itd. i to nakraju sve uokviriti i staviti na zid da me podsjeća.

Meni je jasno da se ljudima ne sviđa Legacy sistem, ali onda jednostavno ne treba igrati Legacy igre kada ima toliko drugih igri. Ovo sa repair kitovima mi je lame, to je kao da pojedeš najbolju tortu ikada, pa je ideš povraćati da bi je ponovo pojeo. U teoriji funkcionira.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Antomon za post:
Shich
stoka
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la stoka »

ma nije sad problem sviđa, ne sviđa...nemam ja ništa protiv tog sistema, al da mi je taj sistem broj jedan na BGG, e to mi se ne sviđa, jer to može potaknuti trend koji će nam se svima obiti o glavu...meni ova igra naprosto ne može imati 10-ku bez obzira koliko dobra bila, jer kad sve zbrojiš, makar u svim kategorijama imala ocjenu 10, replejabiliti će uvijek biti 1, i na kraju konačna ocjena ne može nikako biti 10-ka...bojim se da smo nerijetko prenaivni u toj svojoj ljubavi prema board gameovima, malo promjene pravila, stave nove slike na karte (obavezno jačih boja od prethodne), to nazovu novom edicijom i mi to sad odmah moramo kupovati?ili izdaju igru za 50 eura, i onda ekspanziju koja sadrži 60 posto (količinski) komponenti kao original, i onda ta ekspanzija dođe 53 eura?ma dajte molim vas...baš me zanima da li se to sa pandemicom moglo izvest da ipak bude igrivo više puta, ne bi me čudilo da su ciljano išli na ovaj sistem da onemoguće preprodaju...
naravno, vjerujem da je igra zanimljiva i nadam se da ćete svi koji je kupite uživati u njoj i da nećete imati ovako crna razmišljanja poput mojih.
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

Upravo na tvom tragu, stoko, i ja razmišljam. Previše mi je to za dat love za igru koju mogu igrati samo s ekipom s kojom sam krenuo igrati i samo jednom proći sve misije, koliko god ona dobra bila.
Neću se sad ograničiti da nikad neću uzeti, ali da bi je sam uzeo, to nikada. A da ću ikad imati toliko zaluđenu ekipu, nisam baš uvjeren
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post:
stoka
slika
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”