Hanabi
Hanabi
Hanabi[ctable: picture=https://lh6.googleusercontent.com/-EuN6 ... hanabi.png, link=http://igranje.org/Igre/hanabi]OPIS IGRE
Hanabi je jednostavna timska igra u kojoj igrači pokušavaju složiti što bolje vatromete. (Riječ hanabi na japanskom znači: vatreni cvijet, vatromet). Igra je specifična i po tome što igrači uopće ne znaju vlastite karte, već uvid u njih dobivaju od ostalih igrača.
[/ctable]
Hanabi je jednostavna timska igra u kojoj igrači pokušavaju složiti što bolje vatromete. (Riječ hanabi na japanskom znači: vatreni cvijet, vatromet). Igra je specifična i po tome što igrači uopće ne znaju vlastite karte, već uvid u njih dobivaju od ostalih igrača.
[/ctable]
- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1622 puta
- pohvaljen: 2452 puta
- Kontakt:
Re: Hanabi
Huh, odigrah danas sa svojima i moram priznati da sam više očekivao za nešto što ima Spiel des Jahres nagradu. Izgleda da je ove godine bila suša sa dobrim naslovima u Njemačkoj?!
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- buraz
- Reactions:
- Ima zahvala: 403 puta
- pohvaljen: 114 puta
- Kontakt:
Meni je ok skroz. Igrao sam jednom u dvoje, i jednom u troje. U troje je puno teže moram priznati..
ALi skroz mi je fora to kaj ne smiješ reći kada se netko sprema izbaciti skroz krivu kartu
ALi skroz mi je fora to kaj ne smiješ reći kada se netko sprema izbaciti skroz krivu kartu

- grof
- Redovni član udruge
- Reactions:
- Ima zahvala: 1622 puta
- pohvaljen: 2452 puta
- Kontakt:
Ma to štima, ali velim ipak sam malo više očekivao od nečega što ima Spiel des Jahres (ili su moji kriteriji ipak postali stroži... ipak je ovo SdJ, a ne Kennerspiel...)buraz je napisao/la:Meni je ok skroz. Igrao sam jednom u dvoje, i jednom u troje. U troje je puno teže moram priznati..
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- mado
- Reactions:
- Ima zahvala: 1191 put
- pohvaljen: 1200 puta
- Kontakt:
Što nije dozvoljeno govoriti u ovoj igri? Ako nas recimo igra četvero, npr. Ana, Ivan, Krešimir i ja. I svi tri imaju vanjske karte jedinice, nema veze koje boje, smijem li ja reći "Ana, Ivane, Krešimire. Ovo i ovo su jedinice" - pa pokazati Anine vanjske karte. Time pokušavam svima pokazati da su im vanjske karte jedinice.
Ili se smije obraćati samo osobi čije karte pokazuješ?
Ili se smije obraćati samo osobi čije karte pokazuješ?
- Nuuq
- Reactions:
- Ima zahvala: 689 puta
- pohvaljen: 895 puta
- Kontakt:
Ne smiješ. Trag daješ jednom igraču i možeš reći 'ove karte su jedinice', ali tako da moraš pokazati na sve jedinice. Isto je i sa bojom. 'ove karte su crvene', ali sve crvene karte...
Live long and prosper.
Live long and prosper.
- mado
- Reactions:
- Ima zahvala: 1191 put
- pohvaljen: 1200 puta
- Kontakt:
A smiješ li značajno pogledati ostale igrače? Nakašljati se, klimati glavom? 
U pravilima piše: "Ultimately, each group should decide by its own measure what communication is permitted communication. "

U pravilima piše: "Ultimately, each group should decide by its own measure what communication is permitted communication. "
- Nuuq
- Reactions:
- Ima zahvala: 689 puta
- pohvaljen: 895 puta
- Kontakt:
Ma to će se svakako desavati. Zvukovi kada neko igra kartu koju ne treba su priceless
Mislim ti mozes igrati kako hoćeš, ali to olakša igru jako.
A tih pogleda će biti.
I kada igrac dodirne kartu koju misli igrati, kako ostali, kao diskretno, podržavaju ili ne
Live long and prosper.

Mislim ti mozes igrati kako hoćeš, ali to olakša igru jako.
A tih pogleda će biti.
I kada igrac dodirne kartu koju misli igrati, kako ostali, kao diskretno, podržavaju ili ne

Live long and prosper.
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2069 puta
- pohvaljen: 1353 puta
- Kontakt:
Je, ma možeš i zatresti stolicom
A nema do partije kada igraju supružnici i netko od njih krivo odigra..