Arkham Horror
Re: Arkham Horror
samo da pohvalim onoga tko si je dao truda prevesti pravila.
ja svojevremeno radila nešto slično, ali one skraćene verzije koje se daju skinuti s neta.
puno posla
- sadistiko
- Ima zahvala: 3791 put
- pohvaljen: 3866 puta
- Kontakt:
Uletilo jedno pitanje vezano za igru, pa reko da pitam iskusnije. Moj istražitelj se našao u Drugoj dimenziji gdje ga je događaj prijevremeno vratio u Arkham. E sad, ja zatvaram prolaz i očekujem da mi kolegica donese još jedan zeleni token kako bi zaključao vrata, kolegica dođe i razmjenimo stvari ali radi glupe karte koja brani trenutno zaključavanje vrata nisam u mogućnosti zaključati prolaz. Jesam li uopće mogao na taj način zatvoriti vrata i onda sljedeći krug zaključati ili ni to nije već po pravilima? Da stvar bude gora, u Mythos fazi dolaze nova vrata i to baš na to mjesto! Ženska i ja padamo u drugi svijet. Da ili ne? Je li ostao onaj pokazatelj da je taj svijet bio istražen ili ne pošto sam već bio zatvorio vrata. Ili sam trebao ostaviti vrata i pričekati sljedeći krug kad bi ih zatvorio i zaključao? Ha.
- Valsim
- Ima zahvala: 2428 puta
- pohvaljen: 2669 puta
- Kontakt:
Vrata možeš zaključati jedino u trenutku kada ih zatvaraš. Dakle ako prilikom zatvaranja vrata u drugu dimenziju imaš potreban broj clue tokena (obično 5 no sa nekim Starim Drevnima i više) kako bi ih i zapečatio, nakon zatvaranja pošto uzmeš oznaku tih vrata kao nagradu, platiš potom potreban broj clue tokena i vrata su sad zapečaćena. Ako nemaš pak dovoljan broj clue tokena vrata si samo zatvorio. I ako ti u Mythos fazi dođe ponovno oznaka tih vratiju, tada se ona ponovno otvaraju.
U slučaju iz tvoje igre. Ti se vraćaš iz druge dimenzije (prijevremeno ili normalno), uzimaš odmah oznaku da si tu drugu dimenziju istražio, i sad najbolje ti je da čekaš na svoju kolegicu da ti doleti s potrebnim clue tokenom kako bi vrata uz zatvaranje i zapečatio. Osim ako niste u iznimnoj žurbi jer je velik broj vrata otvoren po gradu. U svakom slučaju ako vrata i zatvaraš i zapečatiš gubiš oznaku da si vrata istražio. Također ako se i makneš s te pozicije gdje su vrata, bez da si ih zatvorio isto gubiš oznaku istraženih vrata. Dakle ti možeš i cijelu igru kada se vratiš iz druge dimenzije stajati na lokaciji s tim otvorenim vratima i ne zatvarati ih i dalje zadržavaš oznaku istraženih vratiju ispod svog lika. Tek kada zatvaraš ili se makneš s lokacije gubiš tu oznaku. Ne možeš u jednoj rundi zatvoriti vrata i onda naknadno u drugoj rundi platiti i za zaključavanje. Vrata možeš zapečatiti jedino u trenutku kada ih zatvaraš.
Kada su se kao u tvojem primjeru ponovno otvorila ta ista vrata koja si već bio zatvorio, i ti i kolegica ste bili na mjestu na kojem su se otvorila, tada DA oboje padate u drugu dimenziju i jednu rundu ste dezorijentirani (delayed). Ne pomičete se dalje na svojem potezu već samo uspravite svojeg lika. Iako si ta vrata već bio istražio i zatvorio, kako bi dobio oznaku da si ih istražio ponovno moraš proći kroz cijeli proces putovanja kroz tu drugu dimenziju, i tek kada se ponovno vratiš u Arkham opet možeš dobiti tu oznaku.
U slučaju iz tvoje igre. Ti se vraćaš iz druge dimenzije (prijevremeno ili normalno), uzimaš odmah oznaku da si tu drugu dimenziju istražio, i sad najbolje ti je da čekaš na svoju kolegicu da ti doleti s potrebnim clue tokenom kako bi vrata uz zatvaranje i zapečatio. Osim ako niste u iznimnoj žurbi jer je velik broj vrata otvoren po gradu. U svakom slučaju ako vrata i zatvaraš i zapečatiš gubiš oznaku da si vrata istražio. Također ako se i makneš s te pozicije gdje su vrata, bez da si ih zatvorio isto gubiš oznaku istraženih vrata. Dakle ti možeš i cijelu igru kada se vratiš iz druge dimenzije stajati na lokaciji s tim otvorenim vratima i ne zatvarati ih i dalje zadržavaš oznaku istraženih vratiju ispod svog lika. Tek kada zatvaraš ili se makneš s lokacije gubiš tu oznaku. Ne možeš u jednoj rundi zatvoriti vrata i onda naknadno u drugoj rundi platiti i za zaključavanje. Vrata možeš zapečatiti jedino u trenutku kada ih zatvaraš.
Kada su se kao u tvojem primjeru ponovno otvorila ta ista vrata koja si već bio zatvorio, i ti i kolegica ste bili na mjestu na kojem su se otvorila, tada DA oboje padate u drugu dimenziju i jednu rundu ste dezorijentirani (delayed). Ne pomičete se dalje na svojem potezu već samo uspravite svojeg lika. Iako si ta vrata već bio istražio i zatvorio, kako bi dobio oznaku da si ih istražio ponovno moraš proći kroz cijeli proces putovanja kroz tu drugu dimenziju, i tek kada se ponovno vratiš u Arkham opet možeš dobiti tu oznaku.
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
- blacx
- Ima zahvala: 523 puta
- pohvaljen: 130 puta
Tradeanje clue tokena po pravilima nije dozvoljeno (osim ako ne igrate po nekom svom kućnom pravilu). Dozvoljena je razmjena svega osim Clueova, Alliesa, Monster i Gate tokena.sadistiko je napisao/la:...ja zatvaram prolaz i očekujem da mi kolegica donese još jedan zeleni token kako bi zaključao vrata...
5. strana
Q: Exactly where, when, and what can investigators trade?
https://images-cdn.fantasyflightgames.c ... /AHfaq.pdf

-
Slavica
- Redovni član udruge
- Ima zahvala: 151 put
- pohvaljen: 137 puta
- Kontakt:
Da, malo se pomiješa čovjeku kad igra i Eldrich i Arkham kaj se gdje može. Treba paziti na te detalje.
- sadistiko
- Ima zahvala: 3791 put
- pohvaljen: 3866 puta
- Kontakt:
Ma nisam ja igrao ni Eldrich
Kasnije nego sam ovo napisao sam vidio da se ne smije mijenjati Clue Tokene. Daklem, malo smo prevarili u jednom ili dva kruga
Sve u svemu, nakon jučerašnje ponovljene igre (jer smo igrali u subotu navečer na Noć Vještica našu prvu partiju i to s brdom grešaka jer sam samo pratio video tutorijale koji nisu baš najbolji izgleda
, tek kad sam ujutro pročitao pravila za slučajeve koje smo imali sam vidio da smo polovinu igre krivo igrali
) sad mi je sve jasnije i sin (11) i ja smo do sinoć kasno igrali i uspjeli pobijediti najslabijeg drevnog. Mislim da smo ovog puta odigrali 90% sve kako treba. Neke stvari sam nakon par krugova skužio da sam krivo odigrao, ali sve u svemu, sad mi se puno više svidjela igra. Samo ne mogu si zamisliti koliko bi igra trajala kad bi igralo 8 ljudi. Pa to negdje traje i traje 
Hvala svima na odgovorima.
Hvala svima na odgovorima.
- Valsim
- Ima zahvala: 2428 puta
- pohvaljen: 2669 puta
- Kontakt:
Whooops, da pobrkah Eldritch i Arkham Horror po pitanju razmjene clue tokena. Ipak se Arkham igrao zadnji put pred godinu dana, a Eldritch prošli petak
.
Nemoguće je odigrati prvu partiju Arkhama bez barem nekoliko grešaka u igri
.
Nemoguće je odigrati prvu partiju Arkhama bez barem nekoliko grešaka u igri
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon