Twilight Struggle
- stoka
- Reactions:
- Ima zahvala: 731 put
- pohvaljen: 545 puta
- Kontakt:
Re: Twilight Struggle
zna li neko od iskusnijih igrača da li se pri igranju eventa mora pazit da stavljanje influenca u zemlju kontroliranu od protivnika košta dva boda?recimo, dobiješ dekolonizaciju i stavljaš u angolu, di protivnik već ima jedan influence, je li moguće staviti onda svoj influence kako piše u eventu?
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 84 puta
- pohvaljen: 49 puta
Nije bitno ima li protivnik kontrolu ili nema. Možeš staviti gdje god u SE Asia ili Africa kako piše na karti. To pravilo vrijedi samo za ops. Tj. što god piše na bilo kojoj karti kao event se tako odigra. Dakle pravila za ops se ne odnose na pravila za event, upravo to ih dijeli od njih.
Primjer; odigram Alende* koji mi daje 2 utjecaja u Chileu, a SAD ima kontrolu, ja svejedno stavljam 2 utjecaja u Chile zato jer tako piše na karti.
Evo pojasnit ću i stavljanje utjecaja sa ops kartama ako ima problema s time. Koristim kartu koja ima vrijednost 3 u neku zemlju koja ima utjecaj jedan kao neka afrička recimo, a protivnik ima kontrolu. Prvi utjecaj (influence kako god) košta me 2 boda i onda svatko od nas ima 1, a pošto je nakon stavljanja tog jednog ops on izgubio kontrolu ostaje mi jedan bod koji stavljam sa vrijednosti 1 (ne 2 kao dok je imao kontrolu prije 2 sekunde) i dobivam kontrolu nad tom krajnje nestabilnom afričkom zemljom.
Nadam se da sam pomogao
Primjer; odigram Alende* koji mi daje 2 utjecaja u Chileu, a SAD ima kontrolu, ja svejedno stavljam 2 utjecaja u Chile zato jer tako piše na karti.
Evo pojasnit ću i stavljanje utjecaja sa ops kartama ako ima problema s time. Koristim kartu koja ima vrijednost 3 u neku zemlju koja ima utjecaj jedan kao neka afrička recimo, a protivnik ima kontrolu. Prvi utjecaj (influence kako god) košta me 2 boda i onda svatko od nas ima 1, a pošto je nakon stavljanja tog jednog ops on izgubio kontrolu ostaje mi jedan bod koji stavljam sa vrijednosti 1 (ne 2 kao dok je imao kontrolu prije 2 sekunde) i dobivam kontrolu nad tom krajnje nestabilnom afričkom zemljom.
Nadam se da sam pomogao

- miljenko
- Reactions:
- Ima zahvala: 981 put
- pohvaljen: 336 puta
- Kontakt:
Marijan je u pravu, naime eventi, tekst na kartama može kršiti pravila igre, imaju prednost nad pravilima...
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2
- stoka
- Reactions:
- Kontakt:
jesi, tako san i igra, al me isto brinilo da nije drukčije. dosta je jaka ova decolonization karta za ruse prva tri kruga, pogotovo zato šta colonial rear guards izlazi tek u mid waru. inače, jel proba ko one opcijska pravila za realiment roll, tj da se ne može smanjivat influenc phasing playeru prilikom reealiment rolla. mislim da je ovako poštenije, kadkad ti realimenti završe stvarno tragično, potrošiš po nekoliko op a još i izgubiš influence. čak i ona opcija da se defcon zabrane ne odnose na njih mi se čini ok. e, i jel moguće radit državni udar ako kontroliraš tu zemlju, recimo ti imaš 4 influenca u italiji, protivnik 2, jel mu možeš onda radit državni udar na ta dva njegova iako ti kontroliraš?
-
- Reactions:
Mislim da je za puč bitno samo da ima influence makar ne znam kolika je isplativost tog poteza.
Dakle realignment je zbunjujuć za nove igrače, pa bi ga preporučio nakon više odigranih partija da se ozbiljno razmišlja o njemu.
Igram fidela kao SAD i odabirem da se event prvo desi zatim realignam kubu, šanse su oko 35% da ću mu izbaciti influence iz kube i fidel ide van iz igre što je prilično korisno, ako sam osvojio zemlju kraj kube onda ću vjerojatno izbaciti protivnika van.
Realignment je najkorisniji za izbacivanje protivnika iz određene regije, ili tamo gdje je došao sa pučem, a okružen je tvojim zemljama.
Budući da je defcon stalno na 2, realignment će se uglavnom zbivati oko južne, centralne amerike te afrike.
Dakle realignment je zbunjujuć za nove igrače, pa bi ga preporučio nakon više odigranih partija da se ozbiljno razmišlja o njemu.
Igram fidela kao SAD i odabirem da se event prvo desi zatim realignam kubu, šanse su oko 35% da ću mu izbaciti influence iz kube i fidel ide van iz igre što je prilično korisno, ako sam osvojio zemlju kraj kube onda ću vjerojatno izbaciti protivnika van.
Realignment je najkorisniji za izbacivanje protivnika iz određene regije, ili tamo gdje je došao sa pučem, a okružen je tvojim zemljama.
Budući da je defcon stalno na 2, realignment će se uglavnom zbivati oko južne, centralne amerike te afrike.
- stoka
- Reactions:
- Kontakt:
da, ma ima sam free coup atemp u c. americi, a tamo san moga samo u meksiko koji sam kontrolira, al je i protivnik ima nešto pa nisan zna mogu li mu to probat oduzet. da, zasad smo odigrali nekih 5 partija, uglavnom sam igra sa različitim ljudima, većina se još ni na državne udare nije navikla, kamoli na realianmente. čak nam i defcon rijetko padne na dva, heh.
-
- Reactions:
Uglavnom defcon stalno treba biti na dva, kad god možeš napraviti puč isplati se. Samo pazi na defcon suicide karte kao lone gunman, missile envy i cia created.
- stoka
- Reactions:
- Kontakt:
kao, sa missle envy ako izvučem neku kartu moga eventa il neutralnog koja uvjetuje snižavanje defcona?ako igram missile envy u headline phase, onda protivnik mora na svom AR1 oigrat za op, jel tako?al mu se njegov headline event svejedno odigrava odmah.
- stoka
- Reactions:
- Kontakt:
hvala. ma skužija san igru, al kad ima priko sto karata, uvik postoje sitne nedomice.