Koju ste igru nedavno kupili?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Valsim
Reactions:
Ima zahvala: 2404 puta
 pohvaljen: 2606 puta
Kontakt:

Re: Koju ste igru nedavno kupili?

Post Postao/la Valsim »

Vatanen je napisao/la:Hvala Valsime,

Concordia je već neko vrijeme na wishlisti - nedavno mi je skliznula niz prste već u košarici jer bedaci iz jednog njemačkog shopa ne dostavljaju u Hrvatsku sbatine

Čak sam razmišljao da je uzmem u combu s Navegadorom od zupija, ali rekoh moram se malo primiriti, stvarno je kolekcija sada već problematična... da ne velim da realno jedva stignem baciti koji Star Realms ili Rftg s dragom, a ozbiljan wargejming je samo davno sjećanje... no bez brige, dopast će mi i ona šaka... uskoro nadam se.
Samo polako, biti će još prilike vjerujem :) .
Marijan je napisao/la:Uzeo sam Dominant Species, Star Realms i Chaos in the Old World od zupija danas. Stvarno mislim da ću se smiriti na neko vrijeme jer kupovanje igara postaje problem za moj studentski budžet ^_^
Ohoho toliko dobrih igara u jednoj kupnji. Mora da se radi studentski posao za Microsoft :) .
Nuuq je napisao/la:joj da mi je taj Zupi, ali ga nema kod mene u kraju :( :)
S jedne strane i nije to toliko loše. Ekipa tu iz Zagreba će ovim tempom sigurno bankrotirat od tolike kupovine dobrih igara od Zupija, pa ćeš na rasprodaji moći utrapiti po nešto nižoj cijeni :D .
Ovi su korisnici zahvalili autoru Valsim za post:
Nuuq
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
stoka
Reactions:
Ima zahvala: 731 put
 pohvaljen: 545 puta
Kontakt:

Post Postao/la stoka »

dgalesic2000 je napisao/la:valjalo bi zabilježiti dolazak ove gospođe:

slika
Pošto je gospođa?
Marijan
Reactions:
Ima zahvala: 84 puta
 pohvaljen: 49 puta

Post Postao/la Marijan »

Imaš u bp za ~550 kn.
Arty
Reactions:
Ima zahvala: 178 puta
 pohvaljen: 95 puta
Kontakt:

Post Postao/la Arty »

Sinoć naručio 7 Wonders, Stone Age i Istanbul sa njemačkog amazona. Jedva čekam da stignu

Sent from my OnePlus One using Tapatalk
Ovi su korisnici zahvalili autoru Arty za post (ukupno 2):
Nuuqdado
So many games, so little time
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

i kolika je poštarina za te tri igre?
slika
Arty
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la Arty »

Poštarina je malo manje od 15€ a sve skupa me izašlo 105€

E sada oni to nekako čudno računaju (plus što ne kontam njemački) jer recimo kad nađeš igru (direktno od amazon prime jer preko drugih je shipping skuplji) recimo Stone age piše da košta 26,95 dok kad ideš plaćati na zadnjem koraku piše 28,31 i tako je za sve igre u biti cijena na kraju veća za euro i pol od one koja piše kad ju nađeš na pretrazi.
Obračun na kraju opet piše drugačije evo copy paste

Bestellübersicht
Zwischensumme: EUR 70,50
Verpackung & Versand: EUR 14,17
Summe ohne MwSt.: EUR 84,67
Anzurechnende MwSt.: EUR 21,16
Summe: EUR 105,83
Gesamtsumme: EUR 105,83

Dok recimo stavke igara na kraju prije i poslije plaćanja imaju ove cijene (predpostavljam da to ima veze sa porezima i shippingom kako za koju drzavu, baj d vej uzeo sam najjeftiniji shipping te da ne šalju komad po komad nego sve troje zajedno kao da bude jeftinije)

Cijene na pretrazi -- cijene na kraju pri plaćanju

Stone Age - 26,95 - 28,31
7 Wonders - 33,95 - 35,66
Istanbul - 22,99 - 24,15
-------------------------------------
Suma - 83,89 - 88,12

Sve skupa me izašlo 105,83 €
Pa prema tome ispada da sam shipping platio 17,71, ali po onom gore oni to nekako drugačije računaju i da me ubiješ ne znam kako ali mislim da ima veze sa porezima i ukupnim brojem narudžbi ili tako nešto.

Uglavnom mislio sam skoknut do slovenije i uzet u Mulleru Stone Age i Istanbul jer Zupi kaže da ih ima tamo (a nije mi se dalo čekati a i goriva bi više potrošio nego što je cijena shippinga) ali sam ocjenio da je ovo ipak mrvicu isplativije a ne moram se vozikat a i igre su ove jezično neovisne pa nije bitno koja je verzija.
kockica
Reactions:
Ima zahvala: 2069 puta
 pohvaljen: 1353 puta
Kontakt:

Post Postao/la kockica »

Bankrotirat ćeš, nećeš imati ni za pelene :D

Ma razumijem, ja sam u sličnoj poziciji poput tebe jer želim imati sve da nadoknadim gradivo na području igara, čak imamo i sličan interes za igre, ali onda sam srezao debelo listu želja. Odlučio sam (ove godine sopak ) da ću se orijentirati na proširenja za postojeće igre (prije svega Pandemic, nadam se jednoj ekspanziji sljedeći tjedan), a zbog Shicha (nečastivi glavom kako me obrlatio :lol: ) isto bi mi skoro trebala stići neka zanimljiva mazohistička igra (sa ekspanzijom :facepalm ) koja bi mi inače prošla ispod radara.

Stone Age (sa ekspanzijom) će pričekati još par mjeseci, a možda ove godine i race for galaxy (koji uopće nisam imao u planu a onda sam negdje na forumu pročitao nadahnut valsimov post koji me inspirirao i koji još pamtim).

Možda i Tides of Time :)

Nego, jesi li provjerio kako bi ti bilo sa uk amazonom?
Arty
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la Arty »

To za pelene sam i ja pomislio, ali sam napravio neki dogovor sa ženom da od svih nepotrebnih stvari koje mi zauzimaju mjesto doma i koje mi ne trebaju a koje uspijem prodati na njuškalu pola ide u baby fond a pola u fond za igre. A s obzirom da sam neki dan uspio prodati dva stara mobitela i Nintendo Wii odmah sam napravio ovu akviziciju.
S obzirom da tih stvari koje se godinama ne koriste ima još već sam isplanirao novu akviziciju iako će sljedeća ići preko Zupija jer su neke igre jezično ovisne pa mi je bitno da bude engleska verzija.
Sljedeće u planu je Alhambra Big Box, Race for the galaxy, i Pandemic :)
Baš što si rekao želja za nadoknađivanjem gradiva te akvizicije grupe igara "every gamer should have" je prejaka :)
Arty
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la Arty »

zaboravih reći da je engleski amazon dosta skuplji od njemačkog i u cijeni igara i u shippingu a za dosta igara ni ne nude shipping u Hrvatsku, tako da mislim se uopće ne isplati, čak je i kod nas jeftinije u carta magici nego na amazon.co.uk

Evo sad sam ove iste igrice stavio u košaricu na engleskom amazonu i na kraju pred plaćanje ispada da koštaju sa shippingom točno 50€ skuplje nego na njemackom i naravno dostava je kasnijeg datuma i to 15 dana kasnije.
Valsim
Reactions:
Ima zahvala: 2404 puta
 pohvaljen: 2606 puta
Kontakt:

Post Postao/la Valsim »

kockica je napisao/la:Stone Age (sa ekspanzijom) će pričekati još par mjeseci, a možda ove godine i race for galaxy (koji uopće nisam imao u planu a onda sam negdje na forumu pročitao nadahnut valsimov post koji me inspirirao i koji još pamtim).
Sad sam se i ja sjetio :D . Wooow da, kako je to davno bilo. Dobro pamčenje prijatelju :thumbs .
Ja se ne sjećam više ni 10% igara koje sam pisao i opisivao.

Da mogu te reći da s Race For The Galaxy-jom ne možeš fulat. To je jedina igra koju sam odigrao i do preko 1000 partija. Vjerojatno zato što igra nudi toliku raznolikost u planiranju i izvedbi strategija da će ti se jako teško dogoditi da dva puta pobijediš na istu strategiju. Stalno treba mozgati i modificirati strategiju i taktiku novonastaloj situaciji. Tako da stalno treba nalaziti nove inovativne načine za pobjedu, što mi čini igru jako zabavnom i uvijek zanimljivom.

Super za ekspanziju za Pandemic :thumbs .
To je jedna od zaista najboljih kooperativnih igara. Jednog dana ju apsolutno nabavljam + On The Brink ekspanziju off course :) .

@Arty: Dobar ti je dogovor sa ženom :thumbs .
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”