Utorak. 21 sat.
Voćarska 9, Petrinja.
Ekipa: Matta, Krki, Dam Dam i ja Sadistiko.
Trebalo nas je bili 6, ali se jedan razbolio, drugi ipak radi posla nije uspio doći.
Igrali smo novu V0.40 inačicu s nekim ispravcima i nekim novinama.
Najveća novina je nova ploča Akcija koja je potpuno redizajnirana kako bi omogućila novim igračima lakše snalaženje kod odabira akcije. Čak sam poštovao neke zahtjeve Matte i ekipe pa je i raspored akcija totalno izmjenjen.
Druga novina je nova akcija na ploči Akcija.
Uveo sam još jedan dodatak u igru koji se zove Ulaganje. Ona omogućuje da igrač pokrene projekt izrade nekog objekta (nasumično izvučenog) i onda se traži od ostalih igrača da zajedno sufinanciraju taj projekt. Svaki financijer će direktno dobiti i bodove za svoje ulaganje (opet zavisno u kojem dijelu projekta je sudjelovao). Zapravo sve se svodi na to da igrač koji je pokrenuo projekt postavlja svog radnika na mjesto voditelja projekta i zapravo najviše profitira. Ostali igrači moraju ispunjavati razne uvjete, od davanja svojih radnika, pruga, novca. U slučaju da se do kraja tjedna ne zatvori projekt (da svi zahtjevi budu ispunjeni) projekt propada i svi igrači koji su uložili gube svoje investicije.
Ostale izmjene su više ispravci grešaka na koje smo inače naišli, više kozmetičke priode.
Naravno, prvo rakijica.
Krki je malo kasnio, a i bio je malo pod gasom pa su odmah počeli i problemi. Mislim da njemu u tom trenutku ne bi pomogla nikakva ploča Akcija kako bi se snašao. Još pri tome nije ponio ni naočale pa je ubrzo izgubio volju za igrom i svime ostalim. Odigravao je akcije tek toliko da odigra nešto (što će kasnije ukazati na jedan problem u igri koji se provlači od samih početaka).
U samom startu Hardliners je dobro potegao i vrlo brzo sam prevezao 3 tereta što je bilo dovoljno da se može kupovati nove lokomotive 2. nivoa. Ali nakon toga dolazi stagnacija u dva sljedeća, ključna tjedna gdje Matta i Dam Dam bježe i nezaustavljivo kreću u pohode prijevoza robe. Dam Dam se odlučio na brzinsko igranje prijevoza robe i čim prije privođenje igre kraju.
Na prvom bodovanju ispao je kontraefekt za Dam Dama. Krki je bio prvi, a Dam Dam zadnji!
Nakon toga je Dam Dam još više krenuo s prijevozom roba. U samo jednom danu iskoristio dvije kartice koje mu omogućavaju utrpavanje po 6 tereta u gradovima. Izgledalo je kao da će nas pokositi kao nikad do sada. Ali…
Bodovanje je pokazalo drugačije!
Konačno bodovanje:
1. Matta
52
2. Sadistiko
49
3. Krki
48
4. Dam Dam
48
Još jednom se pokazalo da vrijednost pojedine pruge ipak iznosi malo previše. Odlučio sam smanjiti vrijednost pruga za duplo. Dakle svake 2 pruge = 1 bod. Također gradovi će od sada donositi 3 boda. Nadam se samo da to neće previše narušiti isplativost izgradnje pruga jer vjerojatno više neće biti toliko graditelja (a možda se i varam).
Najviše nas je zasmetalo što su dva igrača praktički bodovanjem dovedeni na isto. Krki koji nije k###om mrdno skoro cijelu igru i odigravao je poteze više da odigra do kraja nego da nešto i postigne s time i Dam Dam koji je stvarno jučer briljirao na svim poljima. Prevezao je brdo tereta, ulagao u Lokomotive, ali je zanemario izgradnju pruga i zato je bio (po meni previše) kažnjen.
Sljedeći puta kada se budu igrali Parnjače ulazimo s novim pravilom bodovanja. Nadam se samo da to neće ubiti važnost izgradnje pruge.
Od akcije Ulaganje nismo vidjeli ni U jer nismo stigli kad nas je Dam Dam isforsirao svojim divljim prijevozom roba.
Igra je trajala skoro 3 sata.
Ocjene za igru su bile Matta 8, Krki 2 (nismo ni toliko očekivali

), Dam Dam 10 i ja 9
Kako se dečkima nije išlo doma odigrali smo još jedan San Marco:
http://igranje.hr/forum/viewtopic.php?f ... 168#p25168