Thurn und Taxis pitanje

Pitanja vezana uz društvene igre
Odgovori
docich
Reactions:
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 162 puta
Kontakt:

Thurn und Taxis pitanje

Post Postao/la docich »

nabavio sam igru Thurn und Taxis, pa bi imao jedno pitanje. pa ako ima iskusnih TuT playera, bio bi zahvalan na pomoci.
situacija je sljedeca prvi sam igrac i napravio sam rutu od 7 gradova, znaci kraj igre. medjutim krug zavrsava do kraja. sljedeci igrac nema dovoljno za izgradit rutu od 7 gradova (ima rutu od 6 od prije) pa me zanima da li on u tom zadnjem krugu moze izgraditi rutu od 3 grada da stavi jos nekoliko kuca pa samim time i vise bodova na kraju igre. u pravilu pise da uvijek moze izgraditi rutu ako ima najmanje 3 grada. sad me zanima moze ili ne.
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Re: Thurn und Taxis pitanje

Post Postao/la sadistiko »

Nije mi baš jasno što misliš.
Da li taj drugi igrač ima zatvorenu rutu od 6 gradova ili još čeka zadnju sedmu kartu da bude ruta od 7 gradova?
Koliko ja znam, a tako i igramo, u prvom slučaju ako čovjek želi zatvoriti manju rutu nakon duže, to nije problem.
Ali to (zatvoriti rutu od tri grada) ionako ne možeš odraditi u jednom potezu jer najviše 2 karte možeš spustiti na rutu po potezu.
Ako pak ima na stolu rutu koja još nije zatvorena od 6 karata, onda ne može zatvoriti rutu ako nije dobio sedmu ili čak osmu kartu.
Pojasni malo više ako nisi zadovoljan s odgovorom.

BTW. Thurn und Taxis je jedna od omiljenih igara u mojoj ekipi.
slika
joezg
Reactions:
Ima zahvala: 24 puta
 pohvaljen: 201 put
Kontakt:

Post Postao/la joezg »

Ako dobro shvaćam zabuna je u sljedećem. Nije potrebno graditi ruže po redu u rastućem nizu. Moguće je i kao prvu euru izgraditi rutu od 7, a uvijek se može izgraditi ruta koja ima manje gradova od prethodne. Svaka rita mora imao barem tri grada. U igri se može i pobijediti ako se ne izgrade velike rute od 6 i 7.
Još jedno važno pravilo. Ako se izgradi ruta od 7, a sljedeća kočija igrača je 5, mora uzeti kočiju od 5. Kočije se ne smiju preskakati.

docich je napisao/la:nabavio sam igru Thurn und Taxis, pa bi imao jedno pitanje. pa ako ima iskusnih TuT playera, bio bi zahvalan na pomoci.
situacija je sljedeca prvi sam igrac i napravio sam rutu od 7 gradova, znaci kraj igre. medjutim krug zavrsava do kraja. sljedeci igrac nema dovoljno za izgradit rutu od 7 gradova (ima rutu od 6 od prije) pa me zanima da li on u tom zadnjem krugu moze izgraditi rutu od 3 grada da stavi jos nekoliko kuca pa samim time i vise bodova na kraju igre. u pravilu pise da uvijek moze izgraditi rutu ako ima najmanje 3 grada. sad me zanima moze ili ne.
docich
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la docich »

mislim da sam shvatio. valjda jesam. onda moze ovako po krugovima: 0, 3, 0, 0, 4, 0, 0, 5, 0, 0, 0, 6, 0, 3 kraj igre ako je to drugi igrac.
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Ma trebao si doći na DDI u Petrinju da razjasnimo tu situaciju ;-)
slika
docich
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la docich »

nije mi Pertinja bas tako blizu iz Rijeke sam :)
ali ako je moj zadnji post tocan onda sam shvatio :)
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

E onda još imaš šansu tamo 25.1. ;-)
Tada smo opet na DDI-u u Puli i nosim Thurn und Taxis Big Box ;-)
slika
joezg
Reactions:
Ima zahvala: 24 puta
 pohvaljen: 201 put
Kontakt:

Post Postao/la joezg »

Ne znam jesi li shvatio, ali može i npr. 0,0,0,5,0,0,5,0,0,0,7,0,0,4,0,0,0,6
neovisno o tome da li je prvi ili drugi. U ovom slučaju igrač bi dobio redom kočije 3,4,5,-,6.
Igra ne mora ni završiti zbog toga što je netko izgradio kočiju 7. Može završiti i kad neko izgradi sve kućice.
docich
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la docich »

za Pulu tko zna. mozda se i zaletim.

shvatio sam. :) hvala na pojasnjenju
moram priznat da mi je to za sada jedna od drazih igara u kolekciji
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”