Thurn und Taxis pitanje
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 162 puta
- Kontakt:
Thurn und Taxis pitanje
nabavio sam igru Thurn und Taxis, pa bi imao jedno pitanje. pa ako ima iskusnih TuT playera, bio bi zahvalan na pomoci.
situacija je sljedeca prvi sam igrac i napravio sam rutu od 7 gradova, znaci kraj igre. medjutim krug zavrsava do kraja. sljedeci igrac nema dovoljno za izgradit rutu od 7 gradova (ima rutu od 6 od prije) pa me zanima da li on u tom zadnjem krugu moze izgraditi rutu od 3 grada da stavi jos nekoliko kuca pa samim time i vise bodova na kraju igre. u pravilu pise da uvijek moze izgraditi rutu ako ima najmanje 3 grada. sad me zanima moze ili ne.
situacija je sljedeca prvi sam igrac i napravio sam rutu od 7 gradova, znaci kraj igre. medjutim krug zavrsava do kraja. sljedeci igrac nema dovoljno za izgradit rutu od 7 gradova (ima rutu od 6 od prije) pa me zanima da li on u tom zadnjem krugu moze izgraditi rutu od 3 grada da stavi jos nekoliko kuca pa samim time i vise bodova na kraju igre. u pravilu pise da uvijek moze izgraditi rutu ako ima najmanje 3 grada. sad me zanima moze ili ne.
- sadistiko
- Reactions:
- Ima zahvala: 3732 puta
- pohvaljen: 3858 puta
- Kontakt:
Re: Thurn und Taxis pitanje
Nije mi baš jasno što misliš.
Da li taj drugi igrač ima zatvorenu rutu od 6 gradova ili još čeka zadnju sedmu kartu da bude ruta od 7 gradova?
Koliko ja znam, a tako i igramo, u prvom slučaju ako čovjek želi zatvoriti manju rutu nakon duže, to nije problem.
Ali to (zatvoriti rutu od tri grada) ionako ne možeš odraditi u jednom potezu jer najviše 2 karte možeš spustiti na rutu po potezu.
Ako pak ima na stolu rutu koja još nije zatvorena od 6 karata, onda ne može zatvoriti rutu ako nije dobio sedmu ili čak osmu kartu.
Pojasni malo više ako nisi zadovoljan s odgovorom.
BTW. Thurn und Taxis je jedna od omiljenih igara u mojoj ekipi.
Da li taj drugi igrač ima zatvorenu rutu od 6 gradova ili još čeka zadnju sedmu kartu da bude ruta od 7 gradova?
Koliko ja znam, a tako i igramo, u prvom slučaju ako čovjek želi zatvoriti manju rutu nakon duže, to nije problem.
Ali to (zatvoriti rutu od tri grada) ionako ne možeš odraditi u jednom potezu jer najviše 2 karte možeš spustiti na rutu po potezu.
Ako pak ima na stolu rutu koja još nije zatvorena od 6 karata, onda ne može zatvoriti rutu ako nije dobio sedmu ili čak osmu kartu.
Pojasni malo više ako nisi zadovoljan s odgovorom.
BTW. Thurn und Taxis je jedna od omiljenih igara u mojoj ekipi.
- joezg
- Reactions:
- Ima zahvala: 24 puta
- pohvaljen: 201 put
- Kontakt:
Ako dobro shvaćam zabuna je u sljedećem. Nije potrebno graditi ruže po redu u rastućem nizu. Moguće je i kao prvu euru izgraditi rutu od 7, a uvijek se može izgraditi ruta koja ima manje gradova od prethodne. Svaka rita mora imao barem tri grada. U igri se može i pobijediti ako se ne izgrade velike rute od 6 i 7.
Još jedno važno pravilo. Ako se izgradi ruta od 7, a sljedeća kočija igrača je 5, mora uzeti kočiju od 5. Kočije se ne smiju preskakati.
Još jedno važno pravilo. Ako se izgradi ruta od 7, a sljedeća kočija igrača je 5, mora uzeti kočiju od 5. Kočije se ne smiju preskakati.
docich je napisao/la:nabavio sam igru Thurn und Taxis, pa bi imao jedno pitanje. pa ako ima iskusnih TuT playera, bio bi zahvalan na pomoci.
-
- Reactions:
- Kontakt:
mislim da sam shvatio. valjda jesam. onda moze ovako po krugovima: 0, 3, 0, 0, 4, 0, 0, 5, 0, 0, 0, 6, 0, 3 kraj igre ako je to drugi igrac.
-
- Reactions:
- Kontakt:
nije mi Pertinja bas tako blizu iz Rijeke sam 
ali ako je moj zadnji post tocan onda sam shvatio

ali ako je moj zadnji post tocan onda sam shvatio

- sadistiko
- Reactions:
- Ima zahvala: 3732 puta
- pohvaljen: 3858 puta
- Kontakt:
E onda još imaš šansu tamo 25.1. 
Tada smo opet na DDI-u u Puli i nosim Thurn und Taxis Big Box

Tada smo opet na DDI-u u Puli i nosim Thurn und Taxis Big Box

- joezg
- Reactions:
- Ima zahvala: 24 puta
- pohvaljen: 201 put
- Kontakt:
Ne znam jesi li shvatio, ali može i npr. 0,0,0,5,0,0,5,0,0,0,7,0,0,4,0,0,0,6
neovisno o tome da li je prvi ili drugi. U ovom slučaju igrač bi dobio redom kočije 3,4,5,-,6.
Igra ne mora ni završiti zbog toga što je netko izgradio kočiju 7. Može završiti i kad neko izgradi sve kućice.
neovisno o tome da li je prvi ili drugi. U ovom slučaju igrač bi dobio redom kočije 3,4,5,-,6.
Igra ne mora ni završiti zbog toga što je netko izgradio kočiju 7. Može završiti i kad neko izgradi sve kućice.
-
- Reactions:
- Kontakt:
za Pulu tko zna. mozda se i zaletim.
shvatio sam.
hvala na pojasnjenju
moram priznat da mi je to za sada jedna od drazih igara u kolekciji
shvatio sam.

moram priznat da mi je to za sada jedna od drazih igara u kolekciji