Parnjače

Podforum namijenjen DIY (Do It Yourself) i PNP (Print & Play) igrama, odnosno igrama koje sami slobodno preuzmete i napravite.

Moderator/ica: sadistiko

Pravila foruma
Svaku igru koju opisujete postavljajte kao posebnu temu. Preporuka je da prvi članak sadrži poveznicu od kuda su materijali za igru preuzeti, opis igre, te opis izrade igre.
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Re: Trka parnjača

Post Postao/la sadistiko »

Što reći da ovakve prijatelje i testere stvarno treba imati!
Jučer smo odigrali čak dvije partije u troje.
Ekipa za stolom:

slika

Iako je bilo upitno da li ćemo uopće igrati, Dam Dam je u zadnji tren nagovorio brata Mattu da ipak dođu i da zaigramo.
Igrala se V0.34 sa sitnim izmjenama od zadnji puta bez pamćenja poteza vlakova.

slika

Igra je krenula i vrlo brzo smo okupirali skoro pa cijelu mapu sa prugama. Ovaj puta je bila dosta nagla ekspanzija izgradnje pruga.

slika

Hardliners su se nekako spetljali ovaj puta (a možda je u pitanju i prekiselo vino koje je gazda pio spivo ). Uglavnom, dva brata su cijelo vrijeme bili bok uz bok i završili na dva boda razlike u korist Matte.

slika

Reza prve partije:
od 21:10 do 23:20
Mattavlak: 70 (rekord)
Dam-Dam Express: 68
Hardliners: 53

slika

Nakon partije smo već sve skoro vratili u kutiju, ali uz nagovor Dam Dama smo išli odigrati još jednu ali ovaj puta bez Tajnih Ciljeva i Karata. To bi kao bila osnovna inačica igre bez puno razmišljanja - čista vožnja. Vjerojatno dobra za klince i one koji ne žele baš puno razmišljati.
Malo je bilo teže igrati bez karata, jer smo se svi navukli na karte koje u nekim kombinacijama mogu donesti prevagu u igri (naravno ako se dobro odigraju).

slika

Ubrzo smo opet krenuli sa izgradnjom. Baš je zanimljivo to što iako igramo na istoj mapi, u tako kratkom razmaku između partija, a drugi puta je ispalo sve ekroz drugačije. Mislim da će reigrivost igre u konačnici biti jako velika, ako i na ovaj oklješteni način, sa preset mapom, imamo dvije potpuno drugačije igre. Ovaj puta smo svi dobro prionuli osnovnom, i jedinom poslu - prijevozu roba.
Nakon prvog bodovanja stanje je bilo ovakvo:

slika

Iako nije bilo toliko mogućnosti koje se nude uz karte, nismo od prevelike brige s prijevozom roba izgradili niti jedan grad.
Kraj je došao relativno brzo. Igra je trajala sat i 40 minuta što je relativno malo.

slika

Dam Dam je opet dominirao prijevozom roba, ali ovaj puta je uspio i zadržati tu prednost.

Reza:
23:40 - 1:20
Dam-Dam: 65
HardLiners: 57
Mattavlak: 55

U ovoj verziji V0.34 dodan je novi dio igre - Radni tjedan

slika

On kontrolira da se potezi igrača ne oduže unedogled kao što je znao biti slučaj kod nekih igrača. Dakle igrači imaju po 5 poteza unutar jednog kruga (nije obavezno proći sve, nego samo dok se ne potroši zadnji radnik). Druga funkcija mu je da se svaki dan (od ponedjeljka do petka) mijenja cijena karata, pa se ona smanjuje prema kraju radnog dijela tjedna.
Eto toliko za ovaj puta.
Pozdrav do sljedećeg testiranja.
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post (ukupno 2):
IgorValsim
slika
Igor
Reactions:
Ima zahvala: 196 puta
 pohvaljen: 402 puta
Kontakt:

Post Postao/la Igor »

sadistiko je napisao/la:Što reći da ovakve prijatelje i testere stvarno treba imati!
Jučer smo odigrali čak dvije partije u troje.
Ekipa pod stolom:......
Znači imaš Advanced i Basic play,odlično! :thumbs
17.47 C. KAMIKAZES ATTACK ALONE....
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

1.7.2014. testiranje se nastavlja. Trenutna verzija je 0.35.
Ovo je sad vjerujem zadnji puta da se testira u 3-4 igrača, od sad na dalje treba testirati samo 5-6 igrača.
Iako je bilo najavljeno 4, pojavilo se samo 3 igrača:

slika

Ponovo je Žuja & Son s nama :thumbs

slika

Nakon pozdravne rakijice krenuli smo s ubrzanim krugom i nakon toga prvim krugom.

slika

Nakon krug-dva situacija vani je izgledala ovako. Matta je uspio ugrabiti par dobrih prijevoza i kartica. Iako je uložio u najskuplji dodatni grad - Zadar i ostao dekintiran, nevjerojatno se vratio u igru i do kraja igre dominirao i prijevozom i novčano. Pred prvo bodovanje je bilo jako jako gusto. Jedan potez mi je falio da dostignem Mattavlak.

slika

Matta je imao malu prednost na prvom bodovanju ali su mu u rukama ostale još dosta moćne karte. Nije nam ništa drugo preostalo nego da ga pokušamo pratiti. Na drugom mjestu smo se stalno izmjenjivali Žuja i Hardliners. I taman kad se Žuja ponadao da ovaj puta neće biti, kako on kaže: "Najgluplji u razredu", Matta je zaspao u zadnjem potezu i dozvolio nam da se barem malo probližimo zadnjim prijevozima i ulaganjima. Iako nisam uspio u zadnjem potezu ostvariti svoj željeni potez prijevoza 5 tereta namještaja s visokom zaradom bilo je dovoljno prevesti 5 prehrambenih namirnica na drugu stranu da budem bolji od Žuje. Također, ovo mi je bilo prvi puta da sam ja prevezao najviše tereta.

slika

Matta je nabio rekord:
Mattavlak: 82
HardLiners: 67
Žuja & Son: 65

Zapravo Matta nije bio toliko bolji po svemu od nas. Čak što više, imao je samo 3 lokomotive i najmanje pruga, ali je zato stekao preveliki imetak u novcu koji ga je daleko lansirao od nas.

slika

U novoj V0.35 verziji nema puno promjena, samo su izmjenjene karte koje rade štetu drugim igračima na taj način da ima i onaj ko nanosi štetu neku malu korist od tih karata. Također i karta Trka Parnjača je od danas donosila +1 bod brzine za onoga koji organizira trku. Tako da smo sve Trke iskoristili i tu je Matta imao skoro svaku trku. Vjerojatno je i to pomoglo u skupljanju para.
slika
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

8.7.2014.
Vjerojatno jedan od zadnjih testova osnovne verzije Parnjača.
Testiramo V0.35 s jednim dodatkom u igru (koji na kraju nitko nije ni iskoristio).
Skupila se ekipa od 5 igrača.

slika

Prvi puta idemo u 5 igrača. Žuja & Son je ovaj puta odlučio da neće kiksati i smatra da je sad već dovoljno iskusan da ne bude zadnji. :mrgreen:

slika

Krenuli skoro na vrijeme. Na satu je bilo 21:15.
Već u 3. krugu je mapa već bila prepuna pruga.

slika

Strelica pokazuje na dio kojim je Dam Dam uništio zadnju nadu Žuji & Son-u da će ostvariti svoj tajni cilj, a to je spajanje Otočca s Gospićem. Dok smo na kraju igre vidjeli da će upravo taj podli potez grofa Dam Dama (kakvo već i je to vlastelinsko govno) uništiti mogućnost da Žuja & Son bude, ako ne na prvom mjestu, onda barem bok uz bok s prvoplasiranim Mattom. Njih dvoje bi imalo isti broj bodova, ali bi Matta ipak odnio pobjedu jer je bio totalni tajkun gotovinaš s nepresušnim izvorom love.

slika

Ovaj puta je igra išla stvarno brzim tokom i nije bilo stajanja. Osim tu i tamo, lokomotive povrh druge radi gužvi u gradovima. :lol:

slika

Nakon prvog bodovanja situacija je bila sljedeća. Matta je daleko odskočio dok su Sax i Dam Dam hvatali priključak. Žuja i Hardliners su bili totalno zaostali.

slika

Još se nismo ni snašli, a Matta je expresno završio igru tako da smo napravili rekord. Igra je s bodovanjem završila u 23:40. Dakle igra je trajala nevjerojatnih sat i 25 minuta (bez postavljanja igre). Ovo je izvaredan rezultat, jer smo imali dosta događanja u igri. Nije da je samo tako proletila pa da se nismo ni snašli (osim možda zadnjeg poteza Matte ;-)), nego smo se stvarno naigrali, a opet bilo je relativno kratko. Znači, cilj je postignut! Zgurati u sat i pol do dva brdo zanimljivih događanja.

slika

Konačni rezultat:
Mattavlak: 60
Žuja & Son: 56
HardLiners: 54
Dam Dam Express: 50
SteamLine Inc.: 49

Moramo priznati da je Matta ovaj puta opet imao jako puno sreće u nekim situacijama i jednostavno je bio nezaustavljiv. S druge strane, iskustvo, čini mi se, puno znači u ovoj igri i teško da će neki rookie pobjediti iskusnog željezničkog tajkuna. Bez obzira na sreću koja dolazi kroz karte koje se odigravaju, uvijek postoji par načina kako pokopati konkurenciju i pronaći put do slave.
Npr. Zanimljivo je u ovoj partiji što su Matta i Draž skoro djelili isti broj bodova (jer je Dam Dam presjekao put Žuji pa nije uspio ostvariti cilj) dok su načini igre bili totalno suprotni. Matta je prevozio puno tereta, zarađivao velike svote, uzimao najbolje karte gdje je dobio još brdo novaca, dok je Žuja gradio i gradio, non stop bio na rubu bankrota, skoro uvijek bio zadnji na redu. Još jedan potez Saxa Rockefelera je također zaštopao Žuju, jer je unio pobunjenički duh među tek došle radnike u firmu Žuja i Son i na taj način raspustio pola radne snage. Da nije bilo to dvoje nemilih događaja vjerujem da bi Žuja izvukao pobjedu. To je ono što sam htio postići i baš sam sretan radi toga. Više različitih načina kako doći do pobjede, a što je još bitnije, ako iskusni igrač primjeti da smijer kojim je krenuo neće baš uroditi plodom vrlo lako se može prebaciti na drugu taktiku i forsirati taj način igre.

slika

Sve u svemu, dečki su bili zadovoljni i jako im je žao što se testiranje privodi kraju. Dam Dam je opet htio još jednu partiju, pa smo njemu za utjehu odigrali jedan 7 Wonders koji je bio sve samo ne kratka igra :-) Igrali smo preko sat vremena! Tako da smo se rastali tek oko 2. Na kraju ispada da smo stvarno mogli baciti još jedne parnjače :-)
slika
Satarash
Reactions:
Ima zahvala: 199 puta
 pohvaljen: 237 puta
Kontakt:

Post Postao/la Satarash »

Uživam pratiti ovu temu! Nadam se da će igra jednog dana ugledati svijetlo dana na policama trgovina.
Drago mi je vidjeti veliki napredak za Žuja & son. :)
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Daklem, sve što sam napisao u prošlom postu da rookie ne može pobijediti iskusnog tajkuna ZABORAVITE :sokiran
9.7.2014.
Jučer je bilo testiranje sa igračima koji su ili igrali jednu od prvih verzija igre ili nikad nisu probali. Jedan igrač nam se izgubio i nije došao na testiranje. sbatine
Uglavnom, opalili smo jednu partiju u troje. Zapravo, stol od prijatelja je toliko mali da dobro da nas nije bilo više. rofl
Igrači koji su se okupili:

slika

Prije početka igranja smo maznuli jedan roštilj i nekoliko gemišta tako da je dosta teško bilo objasniti osnove igre. Sreća pa nas nije bilo više inače ništa od igranja. :zvizdi
Kad je krenula igra onda smo se uozbiljili i dalje se igralo uz puno pitanja i potpitanja.

slika

Dosta problema je bilo oko privikavanja koju akciju u gradu treba odabrati. Ista stvar je bila i s mojom petrinjskom ekipom koji su također prve dvije ili tri igre imali problema dok se nisu privikli. Sada to momci rade skoro na žmirečki.

slika

Nakon prvog bodovanja, Adams se malo udaljio, ali nije još bila toliko velika razlika. Kako se njemu žurilo kući forsirao je prijevoz robe i čak u zadnjem potezu iskoristio novinu koju se u utorak nije nitko sjetio iskoristiti, a to je zamjena 3 tereta koji ti ne odgovaraju za 1 koji ti odgovara prije same vožnje. Na taj način je završio igru i tu je bio kraj.

slika

Nakon drugog bodovanja rezultat je bio:
Union Pacific Railroad: 63
HardLiners: 58
Rolo-Trans: 52

Daklem njubara me oprala i to pošteno! Iako sam ja imao dosta dobrih karata u ruci (od kojih su mi zadnje tri odigrane spasile čast da ne budem zadnji) nisam ih sve stigao odigrati jer kad jednom prođe prvo bodovanje, sad već znamo da za krug-dva dolazi kraj igre. Mlac je cijelo vrijeme kaskao zajedno samnom (možda su za to bili krivi i gemišti kojih smo stvarno podosta strusili sopak ), ali sam se ja ipak malo doljepio na samom kraju iskoristivši većinu svojih prikupljenih karata.

slika

Igra je trajala 2 sata i 13 minuta bez postavljanja i ako se uzme u obzir da ova dvojica nisu igrala igru, mislim da je vrijeme igranja sasvim uredu.
slika
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Satarash je napisao/la:Uživam pratiti ovu temu! Nadam se da će igra jednog dana ugledati svijetlo dana na policama trgovina.
Drago mi je vidjeti veliki napredak za Žuja & son. :)

Još malo pa će početi klađenje na svoje favorite :D

Meni je opet drago da ovo netko čita :thumbs
Dosta često se i sam podsjetim što je bio problem u kojoj partiji kad radim ispravke, pa mi je i samom pomoglo ovo pisanje.
slika
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Eto, prijavi ja danas svoje parnjače na BGG u nadi da će odobriti. Pošto je financijska situacija trenutno u debelom minusu prijavit ću je na print-and-play kategoriju u nadi da će biti dobre reakcije. Mada sumnjam da će netko toliko investirati pošto se radi o igri s dosta komponenti.
Ako ništa drugo moći ću bilježiti koliko smo puta odigrali igru, a i da se poveća gledanost. Možda jednog dana uspijem ubost i Kickstarter kampanju.
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post (ukupno 3):
burazSatarashValsim
slika
Dread24
Reactions:
Ima zahvala: 56 puta
 pohvaljen: 40 puta
Kontakt:

Post Postao/la Dread24 »

Super! Glavno da se nešto događa... Mogao si staviti ovdje i link sa bgg-a ;)
Bolje izdati knjigu nego prijatelja!
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Tek ako odobre. Za sad ništa. Jel vrijedi još uvijek tvoja ponuda da mi odlektoriraš pravila?
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post:
Dread24
slika
Odgovori

Natrag na “"Uradi sam" i "Ispiši i igraj" igre”