Evo sam se i ja omastio Starter setom. Motivacije je bila pomalo čudna - pokazalo se da od 15ak igara iz kolekcije s najdražom najčešće igram Netrunner, pa je logika nalagala da se ide za igrom sličnog trajanja, ne pretjerano kompleksnom, ali podložnom modifikacijama koje nude veći broj partija prije nego li dosadi. Zaintrigirao me taj Flight Path sistem, a kako radije gledamo Star Trek serije i filmove te uzevši u obzir da su brodovi Starter seta izdržljiviji nego oni u X Wingu rekoh idemo na ovo. Bar za početak, vjerojatno će me u nekom trenutku zasvrbiti za onim lijepim prvosvjetskoratovnim aviončićima...
U prvoj partiji sam glatko dobio po njonji od Enterprisea kao Klingonac i činilo mi se da je Federacija toliko jača od ostalih (s Picardom redovne dvije akcije, pucanje u svim smjerovima na dosegu 2) da bi fer bilo igrati dva protiv jednog. No onda sam u drugoj s Romulancima (s kojima ću nadalje redovito igrati

) napravio majstorski manevar obilaženja debelog Picarda s obzirom na veću pokretnost moje ekipe + konstantno bio klokan i koristio prednosti koje iz toga proizlaze. Prišavši im s leđa em sam raspalio po njima, em sam ih stjerao u kut igraćeg prostora. Moćan osjećaj!
Čini se da će trebati barem još jedan brod za optimalno igranje 2 na 2... Bacio sam oko na Enterprise proširenje, ali ako se netko od profesionalaca želi otarasiti pokojeg brodića koji mu se ne uklapa u flotu po cijeni nižoj od tržišne otvoren sam za prijedloge.
Jedina zamjerka je setup time u odnosu na trajanje igre, no to će se vjerojatno smanjiti s iskustvom. Fino fino, u svakom slučaju. Kao ponosni vlasnik Star Trek Fleet Captainsa moram primijetiti da WizKidsima idu chrome aspekti uvlačenja u temu, no da su ovdje doista čini se i u pozitivnom smjeru doradili već dobar sistem igranja. Komponente su, to valjda i vrapci na grani već znaju, slabije kvalitete od Fantasy Flightovih, GMT-jevih i sl., no ipak za nijansu bolje od Fleet Captainsa... No da se ne raspisujem previše temeljem par partija...
Boardgames are power fantasies.
Maciej Janik et al.