Star Trek Attack Wing - igra li itko?

Pitanja vezana uz društvene igre
ronin
Reactions:
Ima zahvala: 78 puta
 pohvaljen: 109 puta
Kontakt:

Re: Star Trek Attack Wing - igra li itko?

Post Postao/la ronin »

taman sad to znam kad pocne 4 val, i kad pocne borg dolaziti :D

ne znam dal ste vidjeli, ali dosao je mini preview za borg sphere...kosta 40p, 6/0/7/7 :shock:
mrcina! :D sbatine
strah me pomisliti kakva ce kocka biti :D
Nemo
Reactions:
Ima zahvala: 1 put
 pohvaljen: 7 puta
Kontakt:

Post Postao/la Nemo »

O_O 40p samo za Sphere? Tactical Cube će onda biti oko 80 sam po sebi. XD

Evo i tog mini previewa: twitter.com/wizkidsgames/status/428994831797338112/photo/1

Moć je tako-tako, ali novi simboli... Čini se da je nova akcija teleport, baš me zanima što radi. Krade kapetane? XD
the_priest
Reactions:
Ima zahvala: 15 puta
 pohvaljen: 28 puta
Kontakt:

Post Postao/la the_priest »

Wow ^^
Napokon interesantna stvarcica, premda sam malo razocaran samim izgledom
Izgleda da ce uz BS trebati nabaviti i malo finog laka :P
Vatanen
Reactions:
Ima zahvala: 257 puta
 pohvaljen: 436 puta

Post Postao/la Vatanen »

Evo sam se i ja omastio Starter setom. Motivacije je bila pomalo čudna - pokazalo se da od 15ak igara iz kolekcije s najdražom najčešće igram Netrunner, pa je logika nalagala da se ide za igrom sličnog trajanja, ne pretjerano kompleksnom, ali podložnom modifikacijama koje nude veći broj partija prije nego li dosadi. Zaintrigirao me taj Flight Path sistem, a kako radije gledamo Star Trek serije i filmove te uzevši u obzir da su brodovi Starter seta izdržljiviji nego oni u X Wingu rekoh idemo na ovo. Bar za početak, vjerojatno će me u nekom trenutku zasvrbiti za onim lijepim prvosvjetskoratovnim aviončićima...

U prvoj partiji sam glatko dobio po njonji od Enterprisea kao Klingonac i činilo mi se da je Federacija toliko jača od ostalih (s Picardom redovne dvije akcije, pucanje u svim smjerovima na dosegu 2) da bi fer bilo igrati dva protiv jednog. No onda sam u drugoj s Romulancima (s kojima ću nadalje redovito igrati :twisted: ) napravio majstorski manevar obilaženja debelog Picarda s obzirom na veću pokretnost moje ekipe + konstantno bio klokan i koristio prednosti koje iz toga proizlaze. Prišavši im s leđa em sam raspalio po njima, em sam ih stjerao u kut igraćeg prostora. Moćan osjećaj!

Čini se da će trebati barem još jedan brod za optimalno igranje 2 na 2... Bacio sam oko na Enterprise proširenje, ali ako se netko od profesionalaca želi otarasiti pokojeg brodića koji mu se ne uklapa u flotu po cijeni nižoj od tržišne otvoren sam za prijedloge.

Jedina zamjerka je setup time u odnosu na trajanje igre, no to će se vjerojatno smanjiti s iskustvom. Fino fino, u svakom slučaju. Kao ponosni vlasnik Star Trek Fleet Captainsa moram primijetiti da WizKidsima idu chrome aspekti uvlačenja u temu, no da su ovdje doista čini se i u pozitivnom smjeru doradili već dobar sistem igranja. Komponente su, to valjda i vrapci na grani već znaju, slabije kvalitete od Fantasy Flightovih, GMT-jevih i sl., no ipak za nijansu bolje od Fleet Captainsa... No da se ne raspisujem previše temeljem par partija...
Ovi su korisnici zahvalili autoru Vatanen za post (ukupno 2):
madoIgor
Boardgames are power fantasies.
Maciej Janik et al.
the_priest
Reactions:
Ima zahvala: 15 puta
 pohvaljen: 28 puta
Kontakt:

Post Postao/la the_priest »

Welcome aboard :twisted:

Enterprise cesto zovemo i kanta upravo radi nedostatka pokretljivosti, a ici ravno na njega unutar primary firing acra je mrvicu opasno- osim ako ne zrtvujes neki brod koji mora napraviti stetu - kao npr onesposobiti picarda pa ga enterprise naprosto mora unistiti i time otvoriti bokove ili leda za ambush 8-)

Vrijeme setupa drasticno se ubrzava i obicno ne traje duze od par minuta , osim kad se igra s vise brodova i dolazi do konfliktaizmedu odabira kartica sbatine

Najbolje da navratis ponekad do bogoviceve i ukljucis se u team battle ili free for all - svatko po dva , ponekad i 3 broda
Ovi su korisnici zahvalili autoru the_priest za post:
Vatanen
ronin
Reactions:
Ima zahvala: 78 puta
 pohvaljen: 109 puta
Kontakt:

Post Postao/la ronin »

Moj savjet ti je da si za prve brodove kupis I.K.S. Negh'Var, I.R.W. Valdore i npr. Voyager od federacije.
Na taj nacin, svi su podjednaki. A kad nabavis te brodove pripremi se jer ces samo nastaviti s novima :D
Nisam mislio da je tako, ali evo, ja ih imam 10 i jos ih 5 treba doc :D
s tim da si jos o 2 razmisljam :D

I da, kak vi to sve pakirate?
Ovi su korisnici zahvalili autoru ronin za post:
Vatanen
Nemo
Reactions:
Ima zahvala: 1 put
 pohvaljen: 7 puta
Kontakt:

Post Postao/la Nemo »

@ronin : Ja imam kutiju gdje drzim sve, prilicno je dobra bila ali sada pocinjem imati previse stvari - karte sam morao iseliti. :) Trazim okolo za dobru kutiju, nikako da nadem nesto korisno.

@Vatanen : ovisi koga volis igrati, preporucio bih ti da se koncentriras na dvije frakcije pa kasnije mozes prosiriti; ako ides na Klingonce Negh'var i Koraga su must-have; za Federaciju duboko preporucam Excelsior i Defiant, a Enterprise mali je kljucan zbog Scottya (mozda cak i najbolji crew upgrade u igri). Miranda je kul, pogotovo ako volis Khana, ali nema nista nezaobilazno, pogotovo ne za pocetak (iako Khan, Joachim i Checkov su izvrsne karte, a neki vole Mirandu).

Od Romulanaca Valdore je absolutni must-have, no pored njega je tesko reci jer svi brodici imaju po par dobrih karata. RIS Vo moze komotno ti biti zadnji na listi, on ima najmanje toga zanimljivog - statistike samog broda su dobre, ostalo je sve srednja zalost. Praetus je super zbog Cloaked Mines, vrlo ucinkoviti area-denial; Science Vessel je super zbog okretnosti i Muon tokena, a novi Gal Grathong ima jako mnogo goodiesa (upravo danas ga dobio :D ), pa mozda cak bih ga preporucio kao drugog po redu.

Ako ces ici s Dominijem, tu uzmi ili dva Kardasijanca zjedno, ili dva JemHadara (ili sva cetiri zajedno XD ) da dobijes maksimum od njih; Gor Portas moze doci zadnji.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Nemo za post:
Vatanen
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”