Ovaj tjedan mi je stigao napokon starter set Star Trek Attack Winga (kao i USS Enterprise ekspanzija).
Igra koristi Flight Path mehaniku viđenu u Star Wars X-Wing, ali ima dosta drugaciji osjecaj. Prvo, SWXW je rađen kao dvoboj u lovcima, sto znaci brzo letenje i slabi brodovi koje se lako unisti. Star Trek Attack Wing je raden kao borba velikih ratnih brodova, i sukladno tome treba puno vise da se svaki brod unisti.
Nadalje, svaki brod mora imati svog kapetana (damn you Picard!), a moze imati i drugih poboljsanja, poput posade (think Data, Geordi, Sulu, McCoy, etc), opreme i naoruzanja (Romulan Plasma Torpedoes, he-he-he). Svaki brod i svako poboljsanje kosta odreden broj bodova, a borba se odvija prema dogovorenom broju bodova. Slaganje kombinacije pruza novi aspekt igri, a tematika igre pruza dodatno zadovoljstvo igracima koji uzivaju u Star Treku (koliko toga Kirk moze izvesti na romulanskoj D'Deridex klasi borda, s Datom kao potporom?

Starter set dolazi s Enterpirse-D, jednim klingonskim brodom Vor'cha klase i jednim romulanskim brodom D'Deridex klase, te setovima kartica, kao i ostalom opremom za igru. Cijena je oko €35 eura (npr.: http://www.waylandgames.co.uk/wizkids/s ... 20297.html ), a svaka ekspaznija je oko €15, i nosi jedan brod, set kartica s brodom, likovima, etc., tokenima, te jedan scenario.
Kako broj bodova raste, broj dodatnih scenarija je jedan od velikih prednosti igre, jer pruza dodatne opcije osim samog "napucavanja" (makar je i to sasvim zabavno po sebi).
Mora se i napomenuti da vecina kartica je ogranicena na jednu po strani zbog jedinstvenosti (unique, dakle ne moze 3 Spocka u vasoj floti!), sto su mnogi pohvalili jer se smanjuje pritisak na ljude da kupuju vise primjeraka istih brodova.
Pravila igre su vrlo jednostavna i lako se i objasne i nauče, a igra je vrlo dinamična i teče brzo, te se igrači nikad ne dosađuju.
Dosad sam odigrao dvije bitke s početnom postavom brodova i posade, a igralo se utroje. Svi smo se dobro zabavili, iako se slazemo da s opremom po našem izboru i vecim flotama će zabavnost igre rasti višestruko.
U svakom slučaju, tražim druge igrače ako ih ima, da zaigramo. A i ako bi netko htio probati, ja dolazim u igraonicu redovito nedjeljom i povremeno drugim danom, i planiram nositi ovu igru svaki put sa sobom, tako da slobodno se pojavite.