Prošli tjedan na DiceTowerConu, šestu godinu za redom, popularni podcast The Dice Tower je nagradio najbolje igre u prošloj godini u više kategorija: http://www.dicetower.com/dice_tower_awa ... rds_a.html
U kategoriji Igra godine nagrađena je igra Star Wars: X-Wing Miniatures Game, a bile su još nominirane igre Lords of Waterdeep, Android: Netrunner, Mage Wars, Mice and Mystics, Space Cadets, Descent: Journeys in the Dark 2nd Edition, CO2, Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island, Spartacus: A Game of Blood & Treachery.
Najbolja obiteljska igra godine je Love Letter, a bile su još nominirane Lords of Waterdeep, Space Cadets, Smash Up, Legendary: A Marvel Deck Building Game.
Novi dizajner tj. igra novog dizajnera je kooperativni Space Cadets (Brian Engelstein,
Geoff Engelstein, Sydney Engelstein). Bile su još nominirane igre Mice and Mystics, Mage Wars, Lords of Waterdeep, , Spartacus: A Game of Blood & Treachery.
Najbolji reprint godine je Android: Netrunner, a još su bile nominirane igre Descent: Journeys in the Dark 2nd Edition, Merchant of Venus 2nd Edition, Sentinals of the Multiverse, War of the Ring 2nd Edition.
Najbolji mali izdavač (manje od 5 izdanih igara), tj. igra je kooperativna Mice and Mystics (izdavača Plaid Hat Games), a još su bile nominirane igre Mage Wars, Spartacus: A Game of Blood & Treachery, Agents of SMERSH, Empires of the Void.
Najbolja party igra je Love Letter, a bile su još nominirane Wits and Wagers Party, Pluckin Pairs, Coup, Vegas.
Najbolje proširenje godine je Core Worlds: Galactic Orders, uz nominirane Alien Frontiers: Factions, King of Tokyo Power Up, 7 Wonders: Cities, i Mage Knight The Lost Legion.
Najinovativnija igra godine je proglašena igra Space Cadets, a bile su još nominirane Tzolk'in: The Mayan Calendar, Escape the Curse of the Temple, Flowerfall, Mage Wars.
Najbolji dizajni komponenti ima igra Mice and Mystics, a bile su još nominirane igre Seasons, Libertalia, Legendary: A Marvel Deck Building Game, Smash Up.
Najbolju produkciju, tj. najbolje komponente ima igra Star Wars: X-Wing Miniatures Game, a bile su još nominirane Zombicide, Mice and Mystics, Tzolk'in: The Mayan Calendar, Descent: Journeys in the Dark 2nd Edition.
Najbolja ratna igra je 1812: The Invasion of Canada uz nominirane 1989: Dawn of Freedom, Andean Abyss, Thunderbolt: Apache Leader, Virgin Queen.
Najbolja tema igre, tj. najbolje implementiranu temu ima kooperativna igra Mice and Mystics, a bile su još nominirane igre Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island, CO2, Space Cadets, Spartacus: A Game of Blood & Treachery.
DiceTower Awards 2012
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2 puta
- pohvaljen: 17 puta
Re: DiceTower Awards 2012
nisam još igrao x-wing ali po svemu viđenom mi je čudno da su baš to izabrali za igru godine.najbolji production value već da (tzolkin ne znam ni zast je nominiran, pa onaj board mi se razljepljuje nakon nekoliko igranja)
- frle
- Reactions:
- Ima zahvala: 30 puta
- pohvaljen: 262 puta
- Kontakt:
Ja imam X wing i moram reći da mi je jako drago da je osvojio prvo mjesto jer je igra odlična, tematski stvarno dočaruje borbu kao iz filmova i jako je jednostavna za naučiti igrati. Produkcija je zaslužena jer su minijature odlične do najmanjeg detalja, tako da kada ne igramo mi stoje na polici umjesto u kutijama. Definitivno ju preporučam svima koji vole Star Wars i vole minijature i brze zanimljive igre 

-
- Reactions:
- Ima zahvala: 2 puta
- pohvaljen: 17 puta
koliki je replayability sa core setom? nekako mi se cini da bez dodatnih brodova brzo dosadi.
- frle
- Reactions:
- Ima zahvala: 30 puta
- pohvaljen: 262 puta
- Kontakt:
samo s jednim core setom je jako mali replaybility. Iako se dobe kao tri misije sa core setom, definitivno je pod must uzeti drugi core set. Na taj način mogu dva X winga ići na 4 TIE i puno je zanimljivije. Ja sam uz dodatni core set nabavio 3 broda iz wave 1 i millenium falcon i proširilo je igru jer se sa svakom ekspanzijom dobe još pilota koji su jedinstveni i imaju različite mogućnosti, te dolaze pojačanja koja poboljšavaju brodove i čine igru zanimljivijom.