Alhambra[ctable: picture=https://lh4.googleusercontent.com/-A2dE ... hambra.jpg, link=http://igranje.org/Igre/alhambra]OPIS IGRE
Alhambra je posljednja palača muslimanskih vladara u Španjolskoj. Iz 13. je stoljeća, dobro je sačuvana i vrlo raskošna. U ovoj igri igrači se natječu u izgradnji Alhambre.
[/ctable]
Alhambra
-
- Ima zahvala: 49 puta
- pohvaljen: 15 puta
Re: Alhambra
Ovih dana ću vjerojatno odigrati prvu partiju i to u 2 igrača, pa imam pitanje.
Koje su akcije koje obavlja Matko(Dirk)? Da li je ograničen broj pločica koje se mogu prenijeti sa rezervne na glavnu ploču po krugu?
Hvala!
Koje su akcije koje obavlja Matko(Dirk)? Da li je ograničen broj pločica koje se mogu prenijeti sa rezervne na glavnu ploču po krugu?
Hvala!
- grof
- Redovni član udruge
- Ima zahvala: 1627 puta
- pohvaljen: 2457 puta
- Kontakt:
Nisam već dulje vrijeme igrao, ali mislim da možeš po krugu napraviti jednu akciju. Dakle dokle god možeš platiti točan iznos, možeš raditi još jednu radnju. Dakle, možeš teoretski kupiti do 4 pločice i na kraju kruga, dakle nakon 5. akcije možeš ih sve strpati na Alhambru ili u rezervu (ili dio njih na Alhambru, a dio njih na rezervu). No, s rezerve (to je preuređivanje Alhambre) u jednom krugu možeš prebaciti SAMO jednu pločicu iz rezerva u Alhambru ILI jednu pločicu s Alhambre prebaciti u rezervu ILI zamijeniti pločicu s alhambre u rezervu i s rezerve na Alhambru, ali na isto mjesto od kuda si ovu povukao. Dakle, uvijek se radi o jednoj pločici pri preuređenju.
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
- sonjecka
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 4 puta
- Kontakt:
Ja je probala prvi put danas igrat, ali u dvoje sa nevidljivim Matkom
Super mi je zabavna igra i dosta nepredvidiva, jedva cekam s ekspanzijama probat 
Matko sluzi samo kao odlagaliste (u prvom krugu) 6 plocica, pa kad dodje do bodovne karte i Matko se racuna, al mi se ne stavljaju bodovi za zid. Opet mu se dodjeli 6 plocica uz one stare i opet se racuna na kraju drugog kruga. Nakon zbrajanja bodova nakon drugog kruga izvuku se sve plocice iz vrecice ,prebroje i Matku se dodjeli trecina plocica (zaokruzeno na dolje),a ostatak se vrati u vrecicu.
U pravilima kazu da se jos u igri u dvoje moze dati i Matku plocica umjesto da ide u igracevu Alhambru ili rezervu.

Matko sluzi samo kao odlagaliste (u prvom krugu) 6 plocica, pa kad dodje do bodovne karte i Matko se racuna, al mi se ne stavljaju bodovi za zid. Opet mu se dodjeli 6 plocica uz one stare i opet se racuna na kraju drugog kruga. Nakon zbrajanja bodova nakon drugog kruga izvuku se sve plocice iz vrecice ,prebroje i Matku se dodjeli trecina plocica (zaokruzeno na dolje),a ostatak se vrati u vrecicu.
U pravilima kazu da se jos u igri u dvoje moze dati i Matku plocica umjesto da ide u igracevu Alhambru ili rezervu.
- mado
- Ima zahvala: 1191 put
- pohvaljen: 1200 puta
- Kontakt:
Podcast na engleskom jeziku koji će vas naučiti igru: http://howtoplaypodcast.com/episodes/ep ... -alhambra/
- mado
- Ima zahvala: 1191 put
- pohvaljen: 1200 puta
- Kontakt:
Najavljeno je šesto proširenje za Alhambru pod imenom Alhambra: The Falconer: http://www.bgg.cc/boardgameexpansion/14 ... e-falconer
Donijet će 4 dodatka za igru:
1. The Falconer
2. The Construction Site
3. The Exchange Certificates
4. The Portals
Trebalo je izaći u svibnju. Ali na službenoj stranici Queen Gamesa ni A o tome.
Donijet će 4 dodatka za igru:
1. The Falconer
2. The Construction Site
3. The Exchange Certificates
4. The Portals
Trebalo je izaći u svibnju. Ali na službenoj stranici Queen Gamesa ni A o tome.
- Shich
- Redovni član udruge
- Ima zahvala: 1162 puta
- pohvaljen: 1611 puta
- Kontakt:
Zezaš?!
Dobro da još nisam kupio Big Box,sad ću čekati da i ovu ekspanziju ubace kako god znaju.