Parnjače

Podforum namijenjen DIY (Do It Yourself) i PNP (Print & Play) igrama, odnosno igrama koje sami slobodno preuzmete i napravite.

Moderator/ica: sadistiko

Pravila foruma
Svaku igru koju opisujete postavljajte kao posebnu temu. Preporuka je da prvi članak sadrži poveznicu od kuda su materijali za igru preuzeti, opis igre, te opis izrade igre.
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Re: Trka parnjača

Post Postao/la grof »

Da, uvedi i alternativne krajeve igre. Možda ti to može smanjiti trajanje. ;)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

Da li netko ovdje zna da li u RH postoji neko društvo, udruga na netu da bi im se čovjek mogao obratiti sa par pitanja u vezi povijesti parnih lokomotiva u RH i u Europi.
O američkim lokomotivama stvarno mogu naći puno toga, slika, pregled tipova koje su bile kroz povijest, ali za ovo naše područje je već malo zafrknuto. Sve ovo mi treba jer bi htio i imati edukacionu notu u igri gdje bi igrač bio upoznat sa time kako su napredovale parnjače, koji su to tipovi bili, neke specifikacije, slike i sl.
slika
Krscho
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 15 puta
Kontakt:

Post Postao/la Krscho »

sadistiko je napisao/la:Da li netko ovdje zna da li u RH postoji neko društvo, udruga na netu da bi im se čovjek mogao obratiti sa par pitanja u vezi povijesti parnih lokomotiva u RH i u Europi.
O američkim lokomotivama stvarno mogu naći puno toga, slika, pregled tipova koje su bile kroz povijest, ali za ovo naše područje je već malo zafrknuto. Sve ovo mi treba jer bi htio i imati edukacionu notu u igri gdje bi igrač bio upoznat sa time kako su napredovale parnjače, koji su to tipovi bili, neke specifikacije, slike i sl.
Možda znaju nešto o tomu u tehničkom muzeju?
PA JESAM LI JA JEDINI LUĐAK OVDJE KOJI JE SPREMAN TE SOTONE NAZVATI PRAVIM IMENOM??
miljenko
Reactions:
Ima zahvala: 981 put
 pohvaljen: 336 puta
Kontakt:

Post Postao/la miljenko »

Preteko me... Da tehnčki muzej u Zagrebu je dobra ideja... Ako se dobro sječam, imaju dio postava posvečen upravo na tu temu i nekoliko lokomotiva za razgledati...
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Imaju! Baš bio nedavno s klincima. Tehnički muzej je dobro mjesto, a i Hrvatski željeznički muzej
A evo ti i zgodnih linkova:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Parna_vu%C ... _Hrvatskoj
http://www.hznet.hr/hz_muzej/
http://hr.wikipedia.org/wiki/%C5%BDelje ... lokomotive
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Hvala na odgovorima, samo ne zadovoljava me to :(
Mislio sam neko online društvo koje ima forum ili slično pa da tamo mogu postaviti neka pitanja freakovima koji su zaluđeni lokomotivama, ti bi garant znali odkuda kojoj parnjači ogrebotina a kamo li ne neke osnovne stvari. Za sad imam u igri američke lokomotive (jer sam za njih našao podatke) ali volio bih da su to Rh ili HŽ lokomotive ili ako ih nije baš bilo toliko različitih vrsta onda Njemačke, Francuske, Engleske bilo što europsko. Najviše mi trebaju podaci koji su to tipovi lokomotiva bili ili samo općenito kako to ameri vole nazivati 0-6-0, 4-4-0 i slično. Ne trebaju mi sad točne specifikacije, nego ono tipa kad je proizvedena, brzina, cijena, koliko je osovina imala i td.
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Drustvo zeljeznickih maketara ;)
smi
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 25 puta
Kontakt:

Post Postao/la smi »

Postoji ovaj forum, koji je koliko vidim sasvim pristojno ziv.
http://www.zeljeznice.net/forum/
Ovi su korisnici zahvalili autoru smi za post:
sadistiko
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

E ovo će biti izgleda to! Hvala smi (majku mu staru kakvo ti je to ime :))
slika
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Molio bih sve igrače društvenih igara na ploči da sudjeluju u anketi koja će Vam oduzeti do 10 minuta, anonimna je i služi u svrhu određivanja što prosječni igrač društvenih igara voli i traži kod igre.

https://docs.google.com/forms/d/1phyAkh ... ayAFo/edit

Unaprijed, hvala svima na utrošenom vremenu.
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post:
Dread24
slika
Odgovori

Natrag na “"Uradi sam" i "Ispiši i igraj" igre”