Čisto da čujem što se misli o ovakvom tipu igre budem malo napisao o svom projektu.
Igra je nešto na temu Steam i Age of Steam, ali opet drugačija. Pretpostavio sam do 6 igrača. Cijela stvar je još u beta fazi. Alfa je završila ovaj vikend kad smo po prvi puta isprobali kako stvar funkcionira u 5 igrača, nakon koje smo došli do zaključaka da neke stvari ipak treba mijenjati

Ne postoji klasična mapa nego se svaki puta sastavlja na drugi način iz dijelova (7 hexova), tako da je praktički svaki puta drugačija igra, a time i strategija u igri.
Cilj igre je prijevoz tereta iz grada u grad (slično kao u Steam-u gdje određeni gradovi primaju određeni tip robe) ali ovdje su vlakovi u obliku tokena koji stvarno prevoze određene terete. S vremenom lokomotive napreduju, pa se može prevesti više i brže. Svaki igrač može imati do 11 lokomotiva, mada si sve mislim da je to možda previše jer se čovjek lako pogubi i s 4-5 komada. Ali tko zna, ako se igraju igre tipa Twilight Imperium 3 koje mi na prvu izgledaju totalno komplicirano možda je onda i ovo ok. Kocka u igri služi samo za nasumično izvlačenje tri vrste karata: dobre događaje, loše i proizvodnju novih roba za prijevoz tako da se (bar se nadam) veliki dio vođenja firme svodi stvarno na igrača a ne na sreću.
Igra završava kad jedan od igrača preveze 50 tereta, nakon toga se gleda koji od igrača ima najveću vrijednost firme i to je onda pobjednik. Kroz igru svi igrači preko posebnog dijela mape mogu pratiti rast ili pad vrijednosti suigrača.
Eto, to bi ukratko bilo to. Ovaj tjedan bi trebao ići u neke tiskare po Zagrebu i drvo prerađivače (jer trebaju i drveni dijelovi) na dogovor što i kako napraviti i ono najvažnije okvirnu cijenu proizvodnje.
Kako naš obrt nije do sada izdavao slične stvari (primarna djelatnost nam je bila web hosting, dizajn stranica, priprema za tisak, izrada pozivnica za svatove, rođendane i sl.) treba riješiti i neka pravna pitanja, izgleda trebaju još neke djelatnosti koje mi nemamo upisane. Tako da će nas to sad malo zakočiti, a možda i neće.
Na slici je predzadnja verzija izgleda igre jer će već za slijedeće testiranje biti neke novine.
Kako sam već par puta vidio da se ovdje nudi i dobrovoljno testiranje kad igra bude u nekoj kasnijoj beti sa ispoliranim pravilima (mada smo i sada sasvim zadovoljni, samo treba malo izbalansirati zarade/troškove) mogli bi dogovoriti jedno testiranje s profesionalcima kao što ste vi

Na kraju krajeva ako mislimo izdati igru moramo biti uvjereni da će se svidjeti ljudima.

To je to, da ne davim dalje.