Proizvodnja igara: gdje, kako i zašto

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3733 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Re: Proizvodnja igara: gdje, kako i zašto

Post Postao/la sadistiko »

hvala na odgovoru. Mada koliko vidim sve to što oni prodaju je zapravo kineska roba jer sam to vidio kod kineza na alibabi tako da ako ne nađem nekog proizvođača iz RH vjerojatno bude išlo iz Kine. Nisam baš najsretniji s time, ali ako nema druge onda će biti tako.

EDIT. Ispravak krivog navoda ;) Nisam vidio te kockice kod kineza nego kod Mayday gamesa
slika
Schism
Reactions:
Ima zahvala: 11 puta
 pohvaljen: 26 puta
Kontakt:

Post Postao/la Schism »

sadistiko je napisao/la: EDIT. Ispravak krivog navoda ;) Nisam vidio te kockice kod kineza nego kod Mayday gamesa
To ti je jedno te isto, Mayday (kao i vecina ostalih) ima proizvodnju u Kini.
MoschuS
Reactions:
Ima zahvala: 6 puta
 pohvaljen: 15 puta

Post Postao/la MoschuS »

Iz Kine bi naravno bilo najjeftnije ali pitanje je koliko minimum moras naruciti i koliko ces cekati da ti to od njih dodje (mjesecima vjerojatno)
Provjeri kod nas ali, iskreno, sumnjam da ti se to isplati i sto je jos gore vjerojatno ce te vecina gledati ko budalu kad se krenes raspitivati za nekakve sarene kockice. Mozda se varam ali poznavajuci nas mentalitet bojim se da ce biti tako :D
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Stvari trenutno stoje ovako, imam za sad dvojicu iz RH koji bi radili te kockice, ali već sad znam da ovaj jedan traži 5 puta više para nego Mayday, a kamo li kinezi. Stupio sam već i u kontakt s nekim od kineza, za sad samo ovi koji ne rade ispod 1000 komada, što bi mi odgovaralo tek kasnije kad igra krene u proizvodnju. Ako mi se ne jave drugi kinezi koji su naveli da rade i po 100 komada ili ovi naši budu tražili previše onda će ići narudžba od Maydaya da si sve skompletiram za prvi set.
Žalosno je to da tip iz RH za 200 kockica neobojenih traži kao i kinez za 2500 komada u 5 različitih boja.
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Znam da je žena koja je složila onaj "Osvoji Jadran" imala istih problema baš sa kockicom, ali je na kraj našla nekog domaćeg proizvođača. Hoćš da te spojim s njom ii da je pitam gdje ona radi kockice za svoju igru?
Ovi su korisnici zahvalili autoru grof za post:
sadistiko
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Može, može, ja sam je već probao kontaktirati preko FB-a ali mi nije odgovorila. BTW, kockice o kojima ja pričam su obične drvene kockice 8mm stranice u 5 različitih boja, ne kockice sa brojevima.
Za sad se već lagano kristalizira bar ovaj drveni dio, a dio oko printa i pakiranja nisam još ni načeo :(
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

ok, budem ju ja kontaktirao :)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
MoschuS
Reactions:
Ima zahvala: 6 puta
 pohvaljen: 15 puta

Post Postao/la MoschuS »

Sadistiko mislim da si vec i sam shvatio, kod nas ti je barem 3x skuplje, kinezi su jeftini ali pazi jer su i jako nepouzdani a po meni ti je nekakva najbolja sredina da uvozis iz neke normalnije EU zemlje. Ono sto mi jos pada na pamet ja de probas u BiH, tamo su takve stvari puno jeftnije ali svejedno se moras zezati sa uvozom ako hoces da sve bude legalno.
sadistiko
Reactions:
Kontakt:

Ma da, uvoz me najviše i brine, kad sam neke tinte naručio iz UK na firmu to je bila takva procedura da sam se pobojao da ću završiti u zatvoru :) Na kraju nije ni to bilo neznam kakav bauk, ali ti službenici naprave takvu frku oko toga da je koma.
Što misliš pod pouzdanim ako naručim od kineza. Ja sam već dosta poslovao s njima, od sitnica preko ebaya, do narudžbe USB stikova za moju firmu (to sam se bojao, ali je sve dobro završilo). Ove tri firme od nekih 5-6 koliko sam jučer kontaktirao su se danas lijepo javile i objasnile da ne rade ispod 1000 komada po boji, ali oni koji rade i samo 100 kom se nisu nažalost javile. Skoro kod svih sam vidio da boje koje koriste zadovoljavaju europske standarde. Što se tiče putovanja pošiljke, to mi nije toliko važno, već sam navikao da kad nešto naručim iz Kine treba minimalno 2-3 tjedna.
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

evo @sadistiko poslal sam ti sve na PP. ;)
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”