[K]: Eclipse/Agricola

Pitanja vezana uz društvene igre
Pickles6
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0

[K]: Eclipse/Agricola

Post Postao/la Pickles6 »

Pozdrav,
Tek prije godinu dana sam poceo igrati board gameove te sam kupio Caracssonne i Puerto Rico,a sada bih prosirio svoju kolekciju s jos jednom drustvenom igrom za vise od 2 igraca.

Citao sam reviewove za ove dvije te mislim da bi odgovarale mom drustvu, ali ako netko ima u ponudi ili ima savijet za neku drugu igru slobodno neka predlozi. Kljucno mi je da igra ne ovisi puno o sreci te da ima puno sadrzaja, tj. da se moze igrati na vise nacina cime nove partije ostaju zanimljive.

U obzir dolaze i igre za 2 igraca uz dodatan uvijet da su partije kratke.

Hvala unaprijed!

Uz gore navedene igre kupujem još: Tzolk'in,Village,Princes of Florence,Tigris & Euphrates,Dominant Species, Le Havre, Caylus.
Zadnja izmjena: Pickles6, dana/u 06 ožu 2013, 19:06, ukupno mijenjano 1 put.
grof
Redovni član udruge
Ima zahvala: 1627 puta
 pohvaljen: 2457 puta
Kontakt:

Re: [K]: Eclipse/Agricola

Post Postao/la grof »

za dva igrača bi ti trebao odgovarati Android: Netrunner ;)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
Broloski
Ima zahvala: 52 puta
 pohvaljen: 197 puta
Kontakt:

Post Postao/la Broloski »

Rado bi linkao recenziju ali se ne snalazim tako dobro na tapatalku
grof
Redovni član udruge
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Broloski je napisao/la:Rado bi linkao recenziju ali se ne snalazim tako dobro na tapatalku
Evo, evo... bum ja umjesto tebe ;)

Dakle, opis i recenzija Netrunnera:
http://igranje.hr/igre/android-netrunner
http://igranje.hr/recenzije/igrali-smo- ... -netrunner
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
Pickles6
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0

Post Postao/la Pickles6 »

Gledao sam bio Netrunner, ali neke stvari mi nisu bile jasne pa cu ih sada pitati.
Ako kupim osnovnu igru trebaju li se deckovi slagati ili se dobiju gotovi deckovi?
Meni osobno bi odgovaralo slaganje deckova ali posto cu igrati ili s prijateljem ili sa curom ne bih ih htio opterecivati tom komponentom izvan same igre. Tako da taktiziranje slaganja deckova ne dolazi u obzir. Mozda kasnije ako cu sam vise uci u boardgameove, ali za trenutnu prigodu nikako.
Broloski
Ima zahvala: 52 puta
 pohvaljen: 197 puta
Kontakt:

Post Postao/la Broloski »

Niti netrunner, niti eclipse nisu casual igre za usput/podoma/sa curom. Agricola još kako tako.
U netrunneru dobiješ 7 gotovih deckova i ako ti je problem ulaziti u dubinu možeš igrati s njima.
Ono što hoću reći je da za nešto tako opuštenije traži dalje od ovih triju igara.
Recimo dominion ili power grid. Ja ih osobno ne volim ali mislim da je to ono što ciljaš
grof
Redovni član udruge
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Mozda cak jos lakse baslove tipa Carcassonne, TTR, Tzolkin ili Village?
joezg
Ima zahvala: 24 puta
 pohvaljen: 201 put
Kontakt:

Post Postao/la joezg »

grof je napisao/la:Mozda cak jos lakse baslove tipa Carcassonne, TTR, Tzolkin ili Village?
Ja nikako ne bih rekao da su Tzolk'in i Village lakše igre od Dominiona ili Power grida ni da su u istoj kategoriji s Carcassonnom ili Ticket to Ride. To su kompleksne igre s dosta pravila, ali i puno mogućnosti, što je upravo ono što i tražiš.

Za jednostavnije igre za igrače koji tek otkrivaju BG-ove bih preporučio nešto tipa Stone Age ili Princes of Florence ili nešto od Felda, npr. Castles of Burgundy.
grof
Redovni član udruge
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Uh, pa Princes od Florence bas nije jednostavnija od Villagea. Igra ima i bidding i akcijsku fazu, dosta komponenata mehanike (gradnje, nekoliko tipova karata i ostalih stvari) za pocetnike je florence podista zbunjujuci ;)
joezg
Ima zahvala: 24 puta
 pohvaljen: 201 put
Kontakt:

Post Postao/la joezg »

grof je napisao/la:Uh, pa Princes od Florence bas nije jednostavnija od Villagea. Igra ima i bidding i akcijsku fazu, dosta komponenata mehanike (gradnje, nekoliko tipova karata i ostalih stvari) za pocetnike je florence podista zbunjujuci ;)
Izgleda da se mišljenja razlikuju... :)
I to je u redu...
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”