Arkham Horror

Pitanja vezana uz društvene igre
sanja
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 1 put

Re: Arkham Horror

Post Postao/la sanja »

samo da pohvalim onoga tko si je dao truda prevesti pravila. :thumbs ja svojevremeno radila nešto slično, ali one skraćene verzije koje se daju skinuti s neta. :bravo puno posla
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

Uletilo jedno pitanje vezano za igru, pa reko da pitam iskusnije. Moj istražitelj se našao u Drugoj dimenziji gdje ga je događaj prijevremeno vratio u Arkham. E sad, ja zatvaram prolaz i očekujem da mi kolegica donese još jedan zeleni token kako bi zaključao vrata, kolegica dođe i razmjenimo stvari ali radi glupe karte koja brani trenutno zaključavanje vrata nisam u mogućnosti zaključati prolaz. Jesam li uopće mogao na taj način zatvoriti vrata i onda sljedeći krug zaključati ili ni to nije već po pravilima? Da stvar bude gora, u Mythos fazi dolaze nova vrata i to baš na to mjesto! Ženska i ja padamo u drugi svijet. Da ili ne? Je li ostao onaj pokazatelj da je taj svijet bio istražen ili ne pošto sam već bio zatvorio vrata. Ili sam trebao ostaviti vrata i pričekati sljedeći krug kad bi ih zatvorio i zaključao? Ha.
slika
Valsim
Reactions:
Ima zahvala: 2403 puta
 pohvaljen: 2606 puta
Kontakt:

Post Postao/la Valsim »

Vrata možeš zaključati jedino u trenutku kada ih zatvaraš. Dakle ako prilikom zatvaranja vrata u drugu dimenziju imaš potreban broj clue tokena (obično 5 no sa nekim Starim Drevnima i više) kako bi ih i zapečatio, nakon zatvaranja pošto uzmeš oznaku tih vrata kao nagradu, platiš potom potreban broj clue tokena i vrata su sad zapečaćena. Ako nemaš pak dovoljan broj clue tokena vrata si samo zatvorio. I ako ti u Mythos fazi dođe ponovno oznaka tih vratiju, tada se ona ponovno otvaraju.

U slučaju iz tvoje igre. Ti se vraćaš iz druge dimenzije (prijevremeno ili normalno), uzimaš odmah oznaku da si tu drugu dimenziju istražio, i sad najbolje ti je da čekaš na svoju kolegicu da ti doleti s potrebnim clue tokenom kako bi vrata uz zatvaranje i zapečatio. Osim ako niste u iznimnoj žurbi jer je velik broj vrata otvoren po gradu. U svakom slučaju ako vrata i zatvaraš i zapečatiš gubiš oznaku da si vrata istražio. Također ako se i makneš s te pozicije gdje su vrata, bez da si ih zatvorio isto gubiš oznaku istraženih vrata. Dakle ti možeš i cijelu igru kada se vratiš iz druge dimenzije stajati na lokaciji s tim otvorenim vratima i ne zatvarati ih i dalje zadržavaš oznaku istraženih vratiju ispod svog lika. Tek kada zatvaraš ili se makneš s lokacije gubiš tu oznaku. Ne možeš u jednoj rundi zatvoriti vrata i onda naknadno u drugoj rundi platiti i za zaključavanje. Vrata možeš zapečatiti jedino u trenutku kada ih zatvaraš.

Kada su se kao u tvojem primjeru ponovno otvorila ta ista vrata koja si već bio zatvorio, i ti i kolegica ste bili na mjestu na kojem su se otvorila, tada DA oboje padate u drugu dimenziju i jednu rundu ste dezorijentirani (delayed). Ne pomičete se dalje na svojem potezu već samo uspravite svojeg lika. Iako si ta vrata već bio istražio i zatvorio, kako bi dobio oznaku da si ih istražio ponovno moraš proći kroz cijeli proces putovanja kroz tu drugu dimenziju, i tek kada se ponovno vratiš u Arkham opet možeš dobiti tu oznaku.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Valsim za post (ukupno 3):
Slavicastokasadistiko
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
blacx
Reactions:
Ima zahvala: 468 puta
 pohvaljen: 120 puta

Post Postao/la blacx »

sadistiko je napisao/la:...ja zatvaram prolaz i očekujem da mi kolegica donese još jedan zeleni token kako bi zaključao vrata...
Tradeanje clue tokena po pravilima nije dozvoljeno (osim ako ne igrate po nekom svom kućnom pravilu). Dozvoljena je razmjena svega osim Clueova, Alliesa, Monster i Gate tokena.

5. strana
Q: Exactly where, when, and what can investigators trade?

https://images-cdn.fantasyflightgames.c ... /AHfaq.pdf
Ovi su korisnici zahvalili autoru blacx za post:
sadistiko
slika
Slavica
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 151 put
 pohvaljen: 137 puta
Kontakt:

Post Postao/la Slavica »

Da, malo se pomiješa čovjeku kad igra i Eldrich i Arkham kaj se gdje može. Treba paziti na te detalje.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Slavica za post (ukupno 2):
sadistikoValsim
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

Ma nisam ja igrao ni Eldrich :-) Kasnije nego sam ovo napisao sam vidio da se ne smije mijenjati Clue Tokene. Daklem, malo smo prevarili u jednom ili dva kruga :-) Sve u svemu, nakon jučerašnje ponovljene igre (jer smo igrali u subotu navečer na Noć Vještica našu prvu partiju i to s brdom grešaka jer sam samo pratio video tutorijale koji nisu baš najbolji izgleda :-) , tek kad sam ujutro pročitao pravila za slučajeve koje smo imali sam vidio da smo polovinu igre krivo igrali :-) ) sad mi je sve jasnije i sin (11) i ja smo do sinoć kasno igrali i uspjeli pobijediti najslabijeg drevnog. Mislim da smo ovog puta odigrali 90% sve kako treba. Neke stvari sam nakon par krugova skužio da sam krivo odigrao, ali sve u svemu, sad mi se puno više svidjela igra. Samo ne mogu si zamisliti koliko bi igra trajala kad bi igralo 8 ljudi. Pa to negdje traje i traje :-)

Hvala svima na odgovorima.
slika
Valsim
Reactions:
Ima zahvala: 2403 puta
 pohvaljen: 2606 puta
Kontakt:

Post Postao/la Valsim »

Whooops, da pobrkah Eldritch i Arkham Horror po pitanju razmjene clue tokena. Ipak se Arkham igrao zadnji put pred godinu dana, a Eldritch prošli petak :) .

Nemoguće je odigrati prvu partiju Arkhama bez barem nekoliko grešaka u igri :D .
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”