Neka igra s kartama bazirana na mitologiji ?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Odgovori
BananaKing
Reactions:
Ima zahvala: 4 puta
 pohvaljen: 1 put

Neka igra s kartama bazirana na mitologiji ?

Post Postao/la BananaKing »

Pozz :) , jel zna netko jel je u pripremi (ili već postoji) nekakva igra sa kartama (ne coperativna) nego 1 vs 1 na bazi mitologije, gdje se pojavljuju svi oni grčki junaci i bogovi, zatim egipatski i npr. nordijski tj. bilo kaj od toga, takvu igru nigdje nemrem naći a ne vjerujem da se baš nitko nije sjetio napravit takvo nešto jer stvarno mitologija je ogromno i fakat neiscrpno područje za napravit dobru igru koja će trajati.

Ili ak niš drugo možda zna netko za kakav board game u tom stilu 8-) ?

E da i baš gledam nove karte dc deck building http://www.youtube.com/watch?v=bZjYXPTS2FE , pravila i sama igra su toliko očajne da mi se zgadio cijeli dc universe (ok serem :lol: ) ali pre pre pre loše :thumbs_down , na istu foru je napravljen i marvel legendary deck building (samo je za mrvu bolji sopak ), a ta dva sistema igranja su na bazi lorda http://www.youtube.com/watch?v=s1_zUqtD2Bo koji je isto pljuga :nee . Nema više ništa kvalitetnoga, samo gluparije izbacuju :twisted: ................
Tenkazu
Reactions:
Ima zahvala: 2 puta

Re: Neka igra s kartama bazirana na mitologiji ?

Post Postao/la Tenkazu »

Čini mi se da je bio nekakav C/TCG tog stila, ali trenutno mi mozak ne funkcionira kako treba.

Od BG-a znam samo za Myth: Pantheons, al' kako nisam neki BGG-aš, vjerujem da ih ima još. M:P Nisam imao priliku igrati, ali koliko sam vidio pravila čini se fora.
Hida Kuon, Crab Clan Champion
November 2000 - October 2009
slika
miljenko
Reactions:
Ima zahvala: 981 put
 pohvaljen: 336 puta
Kontakt:

Post Postao/la miljenko »

Richard Borg-ova ( Commands & Colors, Memoir '44, BattleLore, Battle Cry) - Hera and Zeus ;)

Jedna zanimljivost vezana uz igru (izvor BGG) :
"Although this intriguing little card game been described as a more elegant, non-collectable version of Wizards of the Coast's ill-fated game, Netrunner, keep in mind it is not a re-theming, and that Richard Borg and Richard Garfield are not the same person. Many Netrunner afficionados take issue with this comparison."

A ultimativni bordgame na tu temu bi bio Age of Mythology :thumbs
thegrey
Reactions:
Ima zahvala: 78 puta
 pohvaljen: 204 puta

Post Postao/la thegrey »

Sto se BG-a tice - dajem prednost Cycladesu.
Yield
Reactions:
 pohvaljen: 11 puta
Kontakt:

Post Postao/la Yield »

Pozdrav.
Ja ti imam za prodat Age of mythology boardgame.Igrana nekoliko puta..ko nova..Imas Nord,Greek i Egypth mitologije...znaci figurice plus karte...meni stoji doma..pa ako si zainteresiran za kupnju ..javi
LP
Hrvoje
BananaKing
Reactions:
Ima zahvala: 4 puta

Post Postao/la BananaKing »

Yield je napisao/la:Pozdrav.
Ja ti imam za prodat Age of mythology boardgame.Igrana nekoliko puta..ko nova..Imas Nord,Greek i Egypth mitologije...znaci figurice plus karte...meni stoji doma..pa ako si zainteresiran za kupnju ..javi
LP
Hrvoje
Moram isprobat prvo igru, onda ću vidjet dal mi se sviđa :D , al inače board gamovi su mi manje interesantni :bleh , kartaške igre su mi zabavnije :zamisljen .
Yield
Reactions:
 pohvaljen: 11 puta
Kontakt:

Post Postao/la Yield »

Isprobaj...ako ti se svidi,javi...meni stoji doma.Znam na sta mislis...Age of mythology nije klasnicna igra s kartama nego BG koji igras s kartama... kupujes vojsku..hranu..gradis....prizivaš bogove itd...
igor1970
Reactions:
Ima zahvala: 126 puta
 pohvaljen: 32 puta
Kontakt:

Post Postao/la igor1970 »

Nova igra je Kemet (Egipatska mitologija)
http://boardgamegeek.com/boardgame/127023/kemet
mado
Reactions:
Ima zahvala: 1191 put
 pohvaljen: 1200 puta
Kontakt:

Post Postao/la mado »

Mythic Battles: http://boardgamegeek.com/boardgame/1259 ... ic-battles

Kaže:
Mythic Greece is in chaos: Athena and Hades are at war and have sent their greatest heroes to battle. Take on the role of these generals out of legend, leading fantastic armies and lead your troops to victory!

Mythic Battles is a game which simulates epic confrontations and battles that will take your breath away. Thanks to its innovative system – the Building Battle Board (BBB), which combines game mechanisms from miniature games, board games and card games – Mythic Battles offers you an experience the likes of which you have never seen. Recruit your army, play your cards to activate your units, roll your dice to resolve combat – reinvent your way of playing!
McGregor
Reactions:
Ima zahvala: 49 puta
 pohvaljen: 15 puta

Post Postao/la McGregor »

Da ne valja, ne bi bila stalno rasprodana ;)
Omen:A Reign of War

As sons of Zeus, you stand poised to conquer all of Greece, but not without the blessing of the gods. To determine who shall rule the domain of man, the gods have devised a contest and lent their most powerful forces for the cause: pillage and raze three cities. When the carnage ends, only one brother will be victorious, while the other will fade into antiquity as just another half-god spawn of Zeus.
To compete in this contest, players will take on the role of one of these two brothers with access to a powerful array of units including soldiers, beasts, and oracles; each with various uses. Soldiers are powerful, and affect the city they are played in Beasts are easily double the strength of the average soldier, but occupy two slots in the player's available army, and may be discarded to access powerful special abilities. The oracles offer passive boons to the player, but leave a lot to be desired in strength.

Također, http://boardgamegeek.com/boardgame/12/ra
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”