Warhammer: Invasion

Pitanja vezana uz društvene igre
Igranje.org
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0

Warhammer: Invasion

Post Postao/la Igranje.org »

Warhammer: Invasion[ctable: picture=https://lh3.googleusercontent.com/-PK_E ... vasion.jpg, link=http://igranje.org/Igre/warhammer-invasion]OPIS IGRE

Stari kontinent (The Old World), zemlja ogromnih kraljevstava, epskih potraga, žestokih bitki,  prepun je drevnih neprijateljstava. Gorki neprijatelji suočavaju se jedan protiv drugoga na krvavim poljima, u pokušaju dominacije rasa na Starom kontinentu. Odzvanjanje mača o sjekiru, predobro poznati zvuk, jedva ugušuje tjeskobno naricanje masa.

Masivni, željezom oklopljeni Orci (Orcs) u konstantnom su ratovanju protiv svih, pa i sebe. Patuljci (Dwarfs) nose masivne čekiće u borbi protiv nakaznog okota Kaosa. Inženjeri Carstva (Empire)  grade zidove i utvrde kako bi odbili napadače, te vojska Kaosa (Chaos) napreduje iz Sjevernih bespuća kako bi uništila sve.

Smješten u Games Workshopov "Warhammer Fantasy Battle" svemir, Warhammer: Invasion The Card Game, dizajnirana od strane dobitnika nagrada, dizajnera Erica M. Langa, je bitka u kojoj 2 igrača skupljaju vojne snage i ogromne resurse, upuštaju se u opasne, ali nagrađujuće potrage, grade i razvijaju svoje kraljevstvo i vode masivne opsade protiv teško utvrđenih neprijatelja. Svaka rasa ima svoju vlastitu čar i specijalizaciju.

Patuljci su majstori oklopa i mogu izdržati moćne udarce koje bi ubili bilo koje drugo biće. Orci šire svoju ljubav za bitkom nadaleko, i sposobni su učiniti ogromnu štetu i razaranje na skali koja je teško zamisliva. Carstvo je dobro organizirano i brzo razvija, te kirurškom preciznošću premješta svoje snage gdje je potrebno. Kaos podlo napada osjetljiva mjesta, koruptirajući i na kraju uništavajući sve koje su uzeli na nišan s lažima o moći i snagi.

Svaka frakcija ne smije samo ratovati protiv svojih neprijatelja, već i upravljati i graditi svoje kraljevstvo ako se nada pobjediti.

[/ctable]
BananaKing
Reactions:
Ima zahvala: 4 puta
 pohvaljen: 1 put

Re: Warhammer: Invasion

Post Postao/la BananaKing »

Meni odlična igra i svakako preporuka za sve zaljubljenike fantasy igara :D .
MoschuS
Reactions:
Ima zahvala: 6 puta
 pohvaljen: 15 puta

Post Postao/la MoschuS »

Warhammerovci molim malu pomoc. Odigrali smo tek nekoliko partija i igra nam se jako svidja ali jos dosta petljamo sa pravilima szbunjen
Dakle situacija slijedeca, ja igram sa Orcima a zena sa Dwarfovima. Ona napada moju Kingdom zonu u kojoj imam samo Lobber Crew (Action: Sacrifice this unit to force an opponent to sacrifice a unit he controls, if able) i branim se s njima. Ona assigna 3 damagea, ja 1 i u Action windowu koji slijedi nakon assigna i prije applya koristim Lobber Crewov Action sa kojima ih zrtvujem i prisiljavam nju da zrtvuje unit po izboru. Dolazimo u apply damage fazu i sad smo ostali malo zbunjeni jer mojih Lobbera vise nema a njena 3 pointa su ostala u "zraku". Da li oni u tom slucaju zavrsavaju na mojoj Kingdom zoni ili se ponistavaju?
Drugo pitanje, sto se dogadja sa support attachmentom (npr. Choppa) kada iz igre izadje karta na koju je bio attachan? I support ide van?
Broloski
Reactions:
Ima zahvala: 52 puta
 pohvaljen: 197 puta
Kontakt:

Post Postao/la Broloski »

Idu u zrak i idu van
MoschuS
Reactions:

Post Postao/la MoschuS »

OK, za Attachmente smo tako i pretpostavili (pise i u ruleboku negdje) ali ovaj prvi dio sa Lobberima smo zeznuli i proslijedili sav damage u Kingdom.
Znaci propada samo onaj damage koji je bio assignan Lobberima tj. unitu koji se zrtvuje? Dakle pravilno bi bilo da je ona assignala 1 damage Lobberima jer je to min. koji im mora assignati a ostatak (2 u konkretnom slucaju) idu na Kingdom. U slijedecm koraku ja zrtvujem Lobbere, ona zrtvuje nesto, 1 damage koji je bio assignan Lobberima propada a 2 koja su ostala assignana za Kindom se i applyaju (odlicne su mi ove eng/hrv slozenice :D)
MoschuS
Reactions:

Post Postao/la MoschuS »

Sjetih se jos dvije stvari! Dwarf Ranger tj. bilo koja scout jedinica trigerira svoj ability ako prezivi napad, to mi je jasno ali sto ako je napadnut dio Capitala u kojem se nalazi Scout a napadnuti igrac ga ne deklarira kao defendera. Nista od abilitya, jel tako?

Contested Fortress kaze "Cancel 1 damage to your capital each turn." Kuzim da to nije heal nego ponistavam damage prije apply faze. Ono sto me zbunjuje je rijec "capital" u tekstu kartice. Dakle da li ponistavam damage koji ide i na unite ili samo onaj koji bi prosao do capitalala?
Broloski
Reactions:
Ima zahvala: 52 puta
 pohvaljen: 197 puta
Kontakt:

Post Postao/la Broloski »

Ako nije bio u combatu ne postoji combat koji moze prezivjeti. Capital nisu uniti. Citaj rulebook pazljivije...
MoschuS
Reactions:

Post Postao/la MoschuS »

Da, primjetih da pravila moram citati doslovno i da je pozeljno ne upotrebljavati mozak jer inace izvucem pogresne zakljucke. Otprilike kao kad si u vojsci, radi ono sto ti kazu a mozak ugasi :D
Danas nije bilo nejasnoca u igranju samo moramo jos malo razraditi strategije jer ispada da onaj tko uzme Dwarfove pobjedjuje.
MoschuS
Reactions:

Post Postao/la MoschuS »

Broloski (ili netko drugi ako igra) molim vas jos malo pojasnjenja oko par stvari :oops:
Hero tj. pravilo “Limit one Hero per zone”. Ja imam u svom Battlefieldu heroja, drugi igrac ima u svom Battlefieldu svog heroja. Sto se dogadja u Battlefield fazi? Napadac ne moze koristiti svog heroja jer bi s njim dosao na teritorij na kojem se nalazi vec jedan heroj ili? Malo me zbunjuje dio iz faqa vezan uz to "If a player has a copy of a Hero in play, he cannot play, take control of, move, or put into play (via a card effect) another Hero into that zone. His opponent also cannot play, give control of, move, or put into play (via a card effect) another Hero into that zone."

Scout (opet), ovo vjerujem da smo dobro igrali samo trebam potvrdu. Dakle Scout napada zonu u kojoj nema niti jednog unita, buduci da je Scout deklariran kao "attacker" to znaci da je normalno ispunjen uvjet za njegov ability bez obzira sto je zona prazna?

-edit: ovo za Scouta sam nasao na BGGu da smo dobro odigrali, zanima me jos samo dio za heroje
BananaKing
Reactions:
Ima zahvala: 4 puta
 pohvaljen: 1 put

Post Postao/la BananaKing »

MoschuS je napisao/la:Broloski (ili netko drugi ako igra) molim vas jos malo pojasnjenja oko par stvari :oops:
Hero tj. pravilo “Limit one Hero per zone”. Ja imam u svom Battlefieldu heroja, drugi igrac ima u svom Battlefieldu svog heroja. Sto se dogadja u Battlefield fazi? Napadac ne moze koristiti svog heroja jer bi s njim dosao na teritorij na kojem se nalazi vec jedan heroj ili? Malo me zbunjuje dio iz faqa vezan uz to "If a player has a copy of a Hero in play, he cannot play, take control of, move, or put into play (via a card effect) another Hero into that zone. His opponent also cannot play, give control of, move, or put into play (via a card effect) another Hero into that zone."

Scout (opet), ovo vjerujem da smo dobro igrali samo trebam potvrdu. Dakle Scout napada zonu u kojoj nema niti jednog unita, buduci da je Scout deklariran kao "attacker" to znaci da je normalno ispunjen uvjet za njegov ability bez obzira sto je zona prazna?

-edit: ovo za Scouta sam nasao na BGGu da smo dobro odigrali, zanima me jos samo dio za heroje
Ovo za Limit one hero per zone po meni znači da ti u svakoj od svoje tri zone možeš imati po jednog heroja, a na svojoj strani opčenito (sve tri zone zajedno) ne možeš imat dva ista heroja (to ona zastavica pokraj imena heroja pokazuje). Heroji se ponašaju kao i svaki uniti, napadaš normalno i normalno braniš kao i sa svakim ostalim stvorenjem. To je za tebe, ista stvar vrijedi i za protivnika. Ako se takva dva ista heroja nađu u istoj zoni npr. oba 2 u battlefieldu ništa se ne mijenja sve je normalno kao da su uniti. Jedino ako želiš preuzet protivničkog heroja ne možeš (em što će uć u istu zonu i em što ima isto ime kao i tvoj heroj). Ne znam valjda je jasnije, tak ja to kužim :D .

Btw. koje imaš ekspanzije ja imam core set i legends expanziju složio bi neki deck pa da kartamo ako si iz Zg-a :)
Odgovori

Natrag na “Društvene igre”